Reklamer

Veien frem mot valget 2013

Fremskrittspartiet har forrige helg gjennomført vårt landsmøte, og staket ut kursen frem mot stortingsvalget neste år. Alle valg handler om politiske løsninger og politisk retning. Allikevel er det mye oppmerksomhet om hvem som skal samarbeid med hvem med tanke på ny regjering.

FrP har som utgangspunkt at Norge trenger en ny regjering for å fornye Norge. På en rekke områder har landet utfordringer som må løses. Og det må skje med nye løsninger og nye politikk, og ikke den medisinen dagens regjering bruker. Utfordringene innenfor eldreomsorgen, helsevesenet, og manglende investeringer i veier og jernbane viser med all tydelighet at Norge trenger nye løsninger. Og det viser seg også på en rekke andre områder i tillegg. De som har hatt ansvaret gjennom mange år har ikke løst utfordringene. Tvert imot.

Etterslepet på vei- og jernbane øker. Det er enorme beløp som trengs å bevilges for å få en normal og akseptabel standard på infrastrukturen. Dagens regjering ønsker å løse langsiktige investeringer med fra år-til-år budsjett. Det har ikke fungert de siste 30 årene og fungerer heller ikke nå. Vi må nå bruke noe av vår oljeformue til realinvesteringer i vei og jernbane. Fremfor kun å investere i aksjer i utenlandske selskaper. Utfordringene i samferdselssektoren viser tydelig at FrP må i regjering.

Det er 280.000 mennesker som står i pasientkø. Venter på behandling. Mange har dårlig livskvalitet og kommer ikke videre uten nødvendig behandling. Dette antallet pasienter som er i kø har økt jevnt og trutt under dagens regjering. Dette viser med all tydelighet at de rød-grønne ikke klarer å få løst ett av velferdssamfunnets største utfordringer. Det er på tide at vi får tatt i bruk den ledige kapasiteten i det private helsevesenet. Og at det offentlige betaler. Utfordringene i helsesektoren viser tydelig at FrP må i regjering.

Mange eldre, pleietrengende mennesker får ikke den omsorgen de i dag fortjener og skal ha. Fortsatt er det mange som venter på å få sykehjemsplass, eller ikke får nødvendig hjelp hjemme slik at man kan ha et godt liv og en trygg hverdag. Regjeringen har bevilget noe midler til å bygge omsorgsplasser i institusjon. Men norske kommuner tør ikke bygge ut nok kapasitet fordi man ikke har penger til drift! Og statsministeren er ikke bekymret, han mener alt går etter planen… Dette er en dårlig trøst for de mange som ikke får god eldreomsorg. Det er på tide å bevilge også penger til drift av sykehjem og sette norske kommuner i stand til å utvide omsorgtilbud hjemme til de som trenger det. Utfordringene i eldreomsorgen viser tydelig at FrP må i regjering.

Fremskrittspartiet ønsker å komme i regjeringen for da kan vi gjennomføre de politiske løsningene vi har lansert for å løse utfordringer i velferds-Norge. Vi har også slått ettertrykkelig fast at FrP kommer ikke til å støtte en regjering vi selv ikke er en del av. Tiden man tar FrPs støtte for gitt er forbi. Vi tar gjerne ansvar og har en rekke løsninger som det er behov for. Vi håper at alle borgerlige partiene ønsker å forhandle om en ny politisk plattform etter neste stortingsvalg. FrP er i hvert fall villig til å sette oss ved forhandlingsbordet.

Reklamer
Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: