Reklamer

Forbud mot tigging

Fremskrittspartiet ønsker å begrense den stadig økende tiggingen man har sett i de store byene de siste årene. Tigging som fenomen kan fremstå plagsomt for dem som ferdes i byen til daglig i tillegg til at denne aktiviteten i større grad er knyttet til annen mer organisert og alvorlig kriminalitet.

Da løsgjengerloven ble opphevet i 2005, var dette med begrunnelse i at antallet tiggere var blitt sterkt redusert over en periode. Videre begrunnet man opphevelsen av forbudet med at tigging i større grad burde ha en sosialpolitisk oppmerksomhet, mer enn en kriminalpolitisk.

Frem til 2005 var tigging for det meste en problemstilling som angikk norske borgere. I ettertid har åpningen av grensene mot Øst-Europa blitt stadig utvidet, og med dette har en rekke nye europeere fått lettere tilgang til Norge. Man har da sett at tigging igjen har tiltatt som problem, men nå med en ny type aktører. De som bedriver tigging i dagens samfunn er i større grad tilreisende fra andre land. Rumenere utgjør en hovedandel av disse.

Det som også kommer frem er at de samme gruppene gjennomfører en hel del kriminalitet i sammenheng med tiggingen. På den måten har tigging blitt et skalkeskjul for omfattende innbrudd og grove tyverier. Ifølge en uttalelse fra politiet gjengitt i Dagbladets nettutgave 28. mai 2009 er tiggingen også medvirkende til hvitvasking av de pengene man får inn etter denne typen kriminalitet. Også butikktyverier og lommetyverier har blitt et problem i tilknytning til tigging, ifølge politiet.

Med dette som bakteppe mener FrP at den tiggingen som nå er i Norge, har en helt annen karakter enn hva som var tilfellet da forbudet ble opphevet for noen år siden. Med den kunnskapen man har i dag er det et annet grunnlag og sterke hensyn som taler for at et generelt forbud igjen innføres. Tigging er et element i et større problem som innbefatter menneskehandel og grov utnyttelse av enkeltmennesker, herunder barn. Ved å forby tigging, i tillegg til de andre straffbare handlingene, vil det bli lettere for politiet å håndtere slike saker.

20120506-231744.jpg

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. bjørn ali

   /  6. mai 2012

  de trenger hjelp, ikke å bli truet inn i en verden de kanskje ikke takler enda, og kødder du med meg??!?! så klart stjeler de hvis de ikke har penger. tenk på deg selv i samme situasjon, hadde du sultet i hjel fordi du ikke hadde penger, og du ikke ville tigge fordi hvis du tigger gjør du automatisk andre kriminelle saker?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: