Reklamer

Udugelighet kvalifiserer til etterlønn

Ja, det er faktisk sant. I dag kunne vi lese i VG at direktøren for de norske skolenes datasenter gikk av da det ble oppdaget at hun hadde gitt kontrakter verdt hundretusener til ekskolleger. Og at hun fikk med seg en etterlønnspakke på nesten en halv million kroner da hun sluttet.

Dette er en direktør i et senter underlagt Kunnskapsdepartementet. Som igjen er under styring av statsråd Kristin Halvorsen.

Lurer på hva Halvorsen og SV – og gjerne enkelte andre rødgrønne politikere – hadde sagt hvis dette var et privat firma? Vent litt…det er ikke mange uker siden to fremtredende røde politikere mente noe om nettopp det.

LOs finanskonferanse brukte statsråd Trond Giske sterke ord som «grotesk» og «umoralsk» om lønningene og bonusordningene som en del ledere mottar. Og fikk full støtte fra LO-pamp og sentralstyremedlem i AP Roar Flåthen. – Dessverre har vi sett dette ofte før, spesielt innen finanssektoren. Her er det bonusordninger som trumfer enhver lønnsutvikling. Det finnes nok av eksempler som gjør meg forbannet, uttalte Flåthen.

Dette er en smule spesielt å høre – for å si det forsiktig. Her har de rødgrønne hatt regjeringsmakten i 7 år. De styrer de statlige selskapene. Og kan gjøre noe hvis de mener det de sier. De fleste husker Reitens gullkantede etterlønn i Hydro for et par år siden, som var anslått til ca 17 millioner kroner!

Og nå er det altså en leder i et senter, eid av Kunnskapsdepartementet, som må gå på dagen og får utbetalt en halv million kroner. Blir du forbannet da Flåthen? Eller er det greit siden dette skjer i et selskap som eies og finansieres av skattebetalerne? Ingen rødgrønne politikere har kommentert dagens sak.

Jeg konkluderer med at de rødgrønne ikke har mer troverdighet igjen i denne type saker. Skal man ha det får man begynne å feie for egen dør.

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Reblogged this on Alexander Leirsteins Blogg and commented:
  Ulf Leirstein har et utrolig bra blogginnlegg!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: