Reklamer

Gjør som vi sier, ikke som vi gjør…

VG har prisverdig nå i flere uker satt søkelys på ukultur hos vår statsmakt. Etter avsløringene i bl.a. Dagbladet om hvordan Lysbakken skjøttet sitt departement har den endelig blitt fokus på hvordan våre skattepenger blir (mis)brukt. Utdeling av penger til gamle venner, utdeling av penger til tidligere arbeidsplass og utdeling av penger til allierte i politikken. Og nå sist utdeling av penger i etterlønn (som jeg trodde de rødgrønne var imot). Dette har dessverre vært nærmere regelen enn unntaket. Ganske skremmende rett og slett.

Jeg har ingen illusjoner om at politikere skal gjøre alt rett. Jeg og andre politikere er mennesker og vi kan gjøre feil.

Men vi snakker ikke her om feil. Men tydeligvis et system i systemet. Hvor man skal premieres for å ha partiboka i orden. Og når man blir avslørt? Da nekter man for at man har gjort noe galt. Unntatt Lysbakken. Han tok sin hatt og gikk. Men ikke lenger enn at han noen dager etterpå ble valgt til sjef for ett av tre regjeringspartier. Han har sikkert samme lønn også som da var statsråd. Konsekvensen for han? Han får ikke nyte godt av regjeringens biltjeneste lenger. Men så har jo da stortinget biltjeneste for parlamentariske ledere, så konsekvensene var altså lik null.

Støre har vært på høring. Og har ikke gjort noe feil. Og om få år velges han trolig til leder for Arbeiderpartiet. Antar at det ikke er en straff men påskjønnelse.

”Landsmoderen” Gro flyttet til Frankrike for å slippe skatt. Men hun sier i dag at hun ikke visste at hun ville slippe å skatte. Så antar at Frankrike var helt tilfeldig valgt som land for hun og hennes mann å bosette seg i. Men så var det dette med manglende skatt for helsetjenester for et par år tilbake…vel det har sikkert de fleste glemt. Håper Gro.

På vg.no skrev en person følgende kommentar i dag: ”Hvorfor får ingen av VGs prisverdige avsløringer om snusk, kameraderi og sløsing med skattebetalernes penger konsekvenser for de ansvarlige?”.

Godt spørsmål! I andre land, hvor man ikke har en slik arrogant flertallsregjering, hadde ministre måttet tatt sin hatt og gått. Men ikke i Norge. Stoltenberg lovte å få slutt på kaos når han ble Sjef. Vi vet nå fasiten.

For alle politikere burde det være av interesse å få ryddet opp. Vi kan ikke ha en rekke departementer og statsråder som ikke følger de reglene som er vedtatt. Hva gjør dette med folk flest sin rettsfølelse?

Spesielt pinlig blir dette for en regjering som sammen med sine pampevenner i LO-ledelse i hver eneste valgkamp og lønnsoppgjør snakker om griske ledere i privat næringsliv. Som snakker om griske private firmaer som skal drive eldreomsorg og tjene penger. Og hvor ille de borgerlige partiene er som vil fjerne formuesskatten og arveavgiften.

Men hvordan var det egentlig med denne saken om hytta til Stoltenberg og arveavgift? Stemmer det…han hadde råd til skatteadvokat han regjeringssjefen, så sist (og eneste gang) saken var i media skulle han ikke betale arveavgift. Men alle andre bør det altså. Bidra til fellesskapet.

Takk til media for avsløringene. Men håper også at media nå ikke lar sakene bare gå i glemmeboken. Blir spennende å se om media kommer til å skrive om disse sakene rett før neste valg. Hva jeg tror kommer til å skje? Det kan jeg holde for meg selv. Men jeg tror du vet svaret selv.

Reklamer
Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Reblogged this on Alexander Leirsteins Blogg and commented:
  Kunne ikke sagt det bedre selv!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: