Reklamer

Nok er nok

I går kunne vi lese i VG følgende: Terrordømt skal ha krevd egen kokk. Nå kan fanger få halal-mat i norske fengsler. Mikael Davuds advokat varsler søksmål mot staten hvis han ikke får spesialtilberedt halal-mat i fengsel.

Helt siden han ble dømt for å planlegge terror har Davud og hans advokat kjempet for halal-mat. Ifølge Justisdepartementet har den terrordømte også ha stilt «vidtgående krav», ifølge et notat fra Lovavdelingen.

– Han krever at kjøttet kommer fra en bestemt leverandør og stilt krav til oppbevaringen og tilberedingen.
– Han skal ha bedt om en egen kokk til å tilberede maten og en egen komfyr som ikke har vært brukt til å lage annen mat.
– Han skal også ha insistert på at maten ikke skal oppbevares eller tilberedes på samme kjøkken som svinekjøtt.
– Davud skal også ha nektet å handle eget halalkjøtt i fengselets butikk, fordi han ikke stoler på butikkens leverandør.

Egentlig fortjener denne saken ingen kommentare. Dette er rett og slett horribelt. Men når man nå bruker tid og ressurser i Justisdepartementet på å utrede dette må noen av oss ta til ordet mot denne type krav.

Nå må nok være nok. Norske fengsler er i verdenstoppen når det gjelder høy standard. Ingen lider noen nød. Og så kommer en kriminell i tillegg med denne type krav. Skulle like og sett hvilke krav en nordmann som ble dømt for kriminelle handlinger i f.eks. Iran kunne fremsette. Juletallerken på julaften?

Vi må slutte å dille og dalle. Terroristen Davud burde ha tenkt på konsekvensene før han gjorde noe kriminelt.

Nå må rettsstaten Norge sette foten ned og levne ingen tvil om religiøse særkrav som vil koste skattebetalerne ekstra penger ikke kommer på tale. Nok er nok.

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

 1. Ugang kan utføres på så mange måter. Også fra innsiden av fengsel, og via advokat.

  Det er stor uenighet innenfor Islam når det gjelder terrorisme og såkalt «hellig krig». For de aller fleste muslimer bryter terrorister viktige regler ved å utøve angrepskrig. Sedvane og lære på Muhammeds tid var at forsvarskrig var akseptabelt, angrepskrig var det ikke. Å kjempe for Allahs sak var og er å forsvare den, ikke å myrde uskyldige sivile uten forvarsel.

  For eksempel:
  “Og om en av avgudsdyrkerne søker beskyttelse hos deg, så gi ham beskyttelse inntil han har hørt Allahs ord, og (ønsker han allikevel å vende tilbake), før ham så til hans sikre tilholdssted. Slik (skal det være) fordi de er et folk som ikke har viten.” (Koranen, 9:6).

  Poenget mitt er: Hva er litt «uren» mat mot mord og terror? Hvis drap på uskyldige mennesker er greit for Davud, hvorfor mase om hvordan og av hvem høna blir slaktet?

  Jeg vil oppfordre Davud til å spise gris mens han kan. Hvis Allah mot formodning tilgir terror, ser han nok også mellom fingrene på litt svinekjøtt. Hvis ikke, blir det ikke greit å være Davud i livet etter dette uansett, så han kan like gjerne kose seg mens han lever.

  Det er religionsfrihet i Norge, men jeg synes vel ikke at Staten skal ha plikt til å sørge for at man får etterlevd alle særregler. Han får utøve sin religion på sin egen lommebok. Det finnes helt sikkert gode halal-kokker som kan levere på døren til et hvilket som helst fengsel i Norge.

  Svar
 2. Reblogged this on Alexander Leirsteins Blogg and commented:
  Enig! Nok er nok! La oss få en slutt på at kriminelle skal få alt etter sine egne behov. Hvis man ikke liker det norske fengsel sine tilbud, så burde man ikke gjøre slik at man kommer dit.

  Svar
 3. Det må IKKE KOMME PÅ TALE!!! Jeg leste et sted at en ikke-Muslimsk kvinne spurte en troende Muslimsk mann (på Facebook) om hva som ville skje om han ikke fikk tak i/ikke kunne få spise HALAL kjøtt/mat. Mannen svarte at det ikke var krise–man skal gjøre det man kan å få det, men hvis det ikke *går* blir man tilgitt (via bønn)…VI MÅ IKKE BLI SLAVER til slike Islamister med sine KRAV! Det er akkurat det de VIL vi skal være!!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: