Reklamer

Det er vår…slipp fangene fri

Vårens vakreste eventyr eller ikke? Uansett, så er det forhandlinger sentralt mellom arbeidstakere og arbeidsgivere. Og i offentlig sektor har det blitt brudd og streik. Skulle gjerne brukt mange ord på hva jeg mener om at man streiker, men det skal jeg la ligge. Vil heller rette oppmerksomheten til et par av konsekvensene.

Før helgen kunne vi som så nyhetene på TV se en glad fange som var sluppet fri fra Bjørgvin fengsel i Hordaland. Han fikk en strafferabatt på flere måneder. Og han var ikke alene. Totalt 54 fanger ble sluppet fri.

Vi snakker her altså om personer som er dømt for lovbrudd og som skal sone sin straff. Men ikke i Norge. Ikke når det er streik. Dette blir for dumt! Hvis en streik rammer rettssikkerheten i landet så er det på tide å si at nå holder det.

Men det stopper ikke der. I dag kunne vi lese at de innsatte på Trandum trolig slippes fri. Hvem sitter der? Trandum utlendingsinternat huser personer som oppholder seg ulovlig i Norge, og som venter på tvangsutsendelse.

Disse skal altså slippes fri?! Politiet uttaler at – Her sitter personer som enten er papirløse, eller de sitter her i påvente av uttransportering. Muligens vil noen forsøke å unndra seg transportering, og gjemme seg andre steder. Nå streiken engang slutter, vil vi måtte bruke ressurser på å finne disse personene.

Vil minne om at vi har anslagsvis allerede 10-15.000 mennesker som oppholder seg ulovlig og i det skjulte her i landet. Og nå skal enda flere får denne muligheten. Og politiet mener det blir en enkel sak å finne disse personene etter streiken er slutt? Vel, hvis det er så enkelt hvorfor finner man ikke de øvrige som lever i skjul her i landet?

Dette er flaut. Dette skjer i Norge. Og jeg egentlig ikke overrasket.

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: