Reklamer

På tide å avklimatisere SV?

SVs stortingsrepresentant Rannveig Kvifte Andresen skryter, i et leserbrev i Moss Avis, uhemmet av klimaforliket, som regjeringen lot alle partier med unntak av FrP være med på.

Etter å ha lest innlegget til Kvifte Andresen mistenker jeg at hun kun har lest pressemeldingen fra sitt eget parti og ikke hva klimaforliket betyr for folk flest.

La meg slå fast at det finnes flere gode punkter i forliket som også FrP vil støtte. Faktisk er flere av forslagene vi spilte inn til de andre opposisjonspartiene tatt med. Vi ønsket å være med på å utforme Norges klimapolitikk, og vi ønsket å påvirke den i en positiv retning. Vår frykt var at, uten Fremskrittspartiet ved forhandlingsbordet, ville resultatet være kun pisk, og ingen gulrot. Og vi fikk dessverre rett.

Kvifte Andresen skryter av at forliket betyr at det blir enklere å reise og bo miljøvennlig. Det er en sannhet med sterke modifikasjoner. Faktum er at samarbeidspartiene står fast på at det i fremtiden kun skal bygges såkalte passivhus i Norge. Fagpersoner stiller seg tvilende til effekten av slike passivhus, og aktører i byggebransjen påpeker at det er flere hundre tusen kroner dyrere å bygge passivhus.

Forlikspartnerne er enige i at det i fremtiden skal være avgiftsfordeler på kjøp av nullutslippsbiler, men dette skal finansieres gjennom høyere avgifter for alle de som kjører vanlige bensin- og dieselbiler. Det betyr at de andre partiene skal straffe alle de som i dag kjører diesel- og bensinbiler.

FrP er enige med forlikspartnerne om å satse mer på jernbane, men ikke at dette skal gå på bekostning av vedlikehold og investeringer i veinettet. Dermed må folk belage seg på at veiinvesteringer i fremtiden i større grad vil bli finansiert gjennom bompenger.

SV-politikere skriver at klimaforliket er SVs nye barnehageforlik. Vel, alle husker vel lovnaden fra Kristin Halvorsen om å gå av dersom man ikke hadde full barnehagedekning. Spørsmålet er om SV denne gangen våger å gå så høyt på banen å love at utslippene vil gå ned som følge av klimameldingen.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: