Reklamer

Diesel til besvær

Enkelte norske byer sliter med klima-utslipp. Spesielt enkelte dager er luftforurensningen så høy at mange, spesielt astmatikere, plages og får økte helseproblemer.

Alle norske politikere er enig i at luftforurensningen må reduseres, men hva er løsningen?

De lyseblå-grønne politikerne i Oslo og sosialistene i Sarpsborg og Fredrikstad har nå kommet opp med den «geniale» plan at man skal forby bruk av diesel-biler på bestemte dager!

For få år siden vedtok Stortinget etter forslag fra regjeringen at dieselbiler skulle gjøres rimeligere enn biler med bensin som drivstoff. Det var sågar daværende finansminister og sosialist Kristin Halvorsen som gikk i spissen for forslaget. Dette medførte at over 70 % av alle nye biler går på diesel. Mange av oss fulgte altså myndighetenes råd!

Og så skal vi nå forbys å bruke bilen vår på bestemte dager…

De fleste bruker ikke bilen for moro skyld. Vi bruker bilen for å komme til jobben. Vi bruker bilen for å kjøre barn i barnehagen. Og vi bruker bilen for å rekke mange nødvendige gjøremål i en hektisk hverdag.

Det at man nå risikerer å få beskjed kvelden før om at man ikke kan bruke bilen på jobb vil nok gjøre mange lovlydige nordmenn til kriminelle. Jeg kan ihvertfall garantere at jeg kommer til å bruke dieselbilen min til jobb uansett hva politikerne i Oslo eller Nedre Glomma kommer til å vedta.

Hvorfor skal vanlige folk straffes når klimatiltak skal innføres? Hva med å innføre gulrot isteden for pisk? Gjør kollektivtrafikken billigere. Bygg ut jernbanen. Reduser billettprisen. Få flere avganger. Innfør skattelettelser for bedrifter som vil kjøpe månedskort for sine ansatte. Gi avgiftskutt for de som vil kjøpe klimautstyr til bilen sin som gjør utslippene færre. Gi støtte til de bedrifter som investerer i utslippskutt.

Gjør det positivt å bidra. Ikke gjør folk flest til kriminelle.

20120619-110333.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: