Reklamer

Vil vi ha det slik i landets hovedstad?

Så har det skjedd igjen. I Oslo. Et masseslagsmål midt i sentrum. «Det ble skutt i lufta da flere titalls ungdommer med somalisk bakgrunn barket sammen i Oslo sentrum natt til mandag» står det å lese på NRK.no. Og på et par andre nettsteder. Hovedoppslag er det ikke. Du må lete langt ned på nyhetssidene for å finne saken.

Er det slik det har blitt? At når 30 personer barker sammen med bl.a. skytevåpen fortjener det ikke mer oppmerksomhet? Midt i landets hovedstad.

Man kan jo spekulere hvorfor ikke norske medier gir en slik sak større oppmerksomhet. Er det fordi ungdommene var somaliere? Ofte nyheter ikke lenger omtaler gjerningsmenns bakgrunn hvis de kommer fra et annet land. Hvorfor ikke? Er det fordi denne type kriminalitet og vold har blitt hverdagskos? Slik at det ikke er like interessant mediamessig.

Jeg synes ihvertfall at slike nyheter fortjener langt større omtale. For slik vil ikke jeg ha det. Og gjennom større fokus i media kan vi kanskje få også de andre partiene med oss i FrP på å bevilge mer penger til politiet, ordnet med flere tvangsutsendelser og skaffe soningsplasser i utlandet. Samtidig heve straffenivået for vold.

Jeg husker som liten gutt at jeg var med min bestemor til Oslo. Vi skulle besøke venner. Vi tok toget fra Moss til Oslo. Gikk innom Glassmagasinet og jeg fikk en eske med Lego eller Playmobil. Livet var godt, og bestemors hånd var trygg å holde i. Samtidig var Oslo litt eksotisk og spennende.

Slik Oslo har blitt nå er hovedstaden kanskje fortsatt eksotisk og spennende. Men ikke i positiv forstand. Hadde jeg vært liten gutt i dag, hadde neppe min bestemor og jeg tatt turen til Oslo.

Det er på tide å si klart ifra at vi vil ikke ha det slik i landets hovedstad. Nå må regjering og storting manne seg opp og få vedtatt en pakke med tiltak for å gjøre Oslo tryggere.

20120625-123028.jpg

Reklamer
Forrige innlegg
Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

7 kommentarer

 1. Synes dette er helt på tryne sånne saker skal blåses opp i media. Sånn alle kan få med seg hva som skjer i oslo`s gater om dagen. vi som er ute på byen hver helg ser lignende, men ikke i så stort antall men det er kniver slagvåpen osv er ikke noe bra som kommer ut av dette. media og politiet bær slå hardere ned på vold om dagen.

  Svar
 2. Anonymt

   /  27. juni 2012

  Jeg er helt Enig! Det er på tide å si klart ifra at vi vil ikke ha det slik. Jeg mener også at det er påtide at regjering og storting tar dette opp å gjør noen tiltak i forbinndelse med slike ting. Det er en ting å føle seg utrygg i Oslo, men man må også kunne føle seg trygg i sitt eget land. Til nå er vi for snille. Å viss vi tenker på generasjonen etter oss, som for eksempel barna våre hva de vil oppleve kan være skremmende. Alle er ikke onde å vi skal ikke legge alle under samme kam, men de som vil dette landet noe vondt bør få konsekvenser.

  Svar
 3. Jan

   /  28. juni 2012

  Når pakk kommer hit og forsøpler på sine tydelig respektløse utakknemlige måter, få dem til pokker ut av landet. Vi har våre barn å tenke på og dette blir bare verre hver dag. Få dem ut før det blir borgerkrig innen få år…

  Svar
 4. Lars

   /  28. juni 2012

  La meg spørre deg om en ting.
  Om en vestlending raner en 7eleven i Oslo.
  Skal det da stå «vestlending ranet 7eleven»?
  Er opprinnelsen virkelig relevant?
  Hva har det å si hvor gjerningspersonen(e) kommer fra?
  Nyheten er masseslagsmål, ikke «utlendinger gjør dumme ting».

  Svar
 5. Reblogged this on Alexander Leirsteins Blogg and commented:
  Noe må skje snart! At ikke regjeringen ser hva som har skjedd med vår kjære hovedstad!

  Svar
 6. Hei Lars. Jeg synes faktisk det er viktig da dette er et klart bevis på at dagens integreringspolitikk ikke fungerer. Og det synes jeg både myndigheter og folk flest har krav på å vite. Akkurat som at det kun er ikke-vestlige som står bak alle grove overfallsvoldtekter i Oslo. Mvh Ulf

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: