Reklamer

Tiggingens bakside

Et rumensk foreldrepar er nå tiltalt. For menneskehandel. For å ha brukt sine fire barn til tigging. Alderen på barna er 6, 9, 10 og 13. Etter at dette har skjedd de siste tre årene i Bergen tar nå politiet endelig affære.

Rett før Stortinget tok sommerferie ble FrPs forslag om å forby tigging behandlet. Kun Høyre støttet forslaget. Dette til tross for at justispolitiske talspersoner i AP og SP på bl.a. TV2-nyhetene så at man ønsket forbud. Men det var kun foran kamera. Etterpå stemte de ned det de sa de var for. Og ingen medier har konfrontert disse med det. Vel det er uansett en annen sak. Nå avdekkes hvilken kynisme som ligger bak den organisere tiggingen.

Den organiserte tiggingen i Norge er primært utført av rumenske statsborgere. Ofte sigøynere. Som kommer til Norge pga EØS-avtalen. Under dekke av å søke arbeid. De misbruker EØS-avtalen. Da må vi snart forvente at Stortingets flertall vedtar noe – ikke bare prater.

FrPs forslag om å forby tigging er ikke fremmet for at vi skal kaste slitne narkomane som tigger på glattcelle. Vårt standpunkt er inntatt for å få virkemiddel mot de organiserte bandene som kommer hit, og ofte begår kriminelle handlinger under dekke av å tigge.

Som den saken som rulles opp i Bergen nå. Politiet anslår at rumenerne har samlet inn 800.000 på tre år. Vel jeg har ikke bevis for påstanden, men jeg nekter å tro at disse har klart å samle så mye penger kun ved å tigge og spille en sang på trekkspillet på torget i Bergen. Nordmenn er kanskje naive og gavmilde, men selv her går en grense for hva som er sannsynlig.

Nå er det på tide å forby tigging, og gi politiet mulighet til å slå ned på denne virksomheten som begås i stor stil av folk som kommer hit langveis fra.

20120629-224234.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

4 kommentarer

 1. Tor Adelsten Christiansen

   /  29. juni 2012

  Dette viser bare at vi dessverre er vel blåøyde her i landet. Både når det gjelder tiggingen, og når det gjelder det faktum at det er noen få folkeslag som står bak mye av tiggingen, lommetyveri og småkriminaliteten. Heldigvis er det Stortingsvalg neste år. Håper at det norske folket ser da at det er behov, på flere fronter, for at det blir et retningsskifte i norsk politikk.

  Svar
 2. Svein Berge

   /  30. juni 2012

  Rumenske tiggere, eller Romfolk som det også kalles, er IKKE interessert i å arbeide. Hvorfor kan de ikke, som andre Østeuropeer, plukke bær etc?. De vil ikke, det ligger ikke i deres kultur å arbeide. Jf. forsøk på å få norske sigøynere i arbeide. Kostet samfunnet millioner.
  Løsgjengerloven må innføres igjen!.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: