Reklamer

Det må mobiliseres mot voldtekt

Politiet etterforsker en overfallsvoldtekt mot en kvinne i Slottsparken i Oslo natt til tirsdag. Gjerningsmannen er ikke pågrepet. Det var nyheten mange av oss våknet til tirsdag. Nok en kvinne har fått sitt liv ødelagt.

Før sommeren var det mye fokus på overfallsvoldtekter i Oslo. Også i andre byer var det fokus på disse overgrepene. Men så ble det stille. Dessverre fortsatte ikke media å ha trykket oppe på disse sakene. Og nok engang slapp regjeringen unna å ta ansvar for en av de viktigste oppgavene regjeringen faktisk har: sikre tryggheten for borgerne i landet.

Nå skal det sies at regjeringen for et par dager siden la frem en handlingsplan mot voldtekt. Har du lest den? Her er det mange fagre ord og ting og tang man skal gjøre. Seminarer og løpesedler. Evalueringer. Men hva med ressurser? Jeg tror ikke regjeringen selv tror at denne planen løser noe som helst. Planen legges frem for at man skal gi inntrykk av at man gjør noe.

Nå må det bli handling og bevilges ressurser. De fleste overfallsvoldtekter begås av ikke vestlige-innvandrere. Da må det være lov å si at man trenger strengere regler for hvem som slippes inn i landet. Og det må gis ressurser til politiet for å ta de som skjuler seg ulovlig her i landet. Slik at disse kan sendes ut. Verken nordmenn eller lovlydige innvandrere er tjent med dagens situasjon. Jeg sier ikke at alle er kriminelle. Men de er overrepresentert på statistikken. Så en reduksjon gjør at vi statistisk får færre potensielle overgripere her.

Så må politiet gis ressurser for å etterforske alle voldtektene. Og politiet og frivillige grupper som bl.a. Natteravnene må ha folk og ressurser til å kunne patruljere og vise seg ute. Hjelpeapparat må gis ressurser slik at man kan gi best mulig hjelp til de jentene som får livet ødelagt. Mange frivillige stiller opp, men ressursene er knappe. Vi må vise at vi setter pris på den jobben som gjøres for å hjelpe jenter som blir utsatt for voldtekt og overgrep.

Det å sikre tryggheten for folk flest krever at politiet settes i stand til å gjøre jobben sin.

20120703-204857.jpg
Bildet er fra handlingsplanens forside. Planen kan leses her.

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

 1. Det er i beste fall svært naivt å tru at meir politi åleine kan løyse dette problemet. Det som verkeleg har effekt er å få menn til å endre haldningar. Menn må forstå kor alvorleg og traumatiserande ei valdtekt er for ei kvinne. Det å få til haldningsendringar i samfunnet er ei tung og vanskeleg oppgåve, men det betyr ikkje at vi ikkje likevel bør prøve å få det til!

  Valtektsproblematikken er stor og samansett, og må difor og løystast med mange ulike verkemiddel. Det einaste FrP gnålar om er meir politi. Det blir for enkelt!

  Dessutan, ein stor del av valdtektene blir utførte av nokon som står offeret nær. Det er ikkje dei såkalla overfallsvaldtektene, som får mykje merksemd i media, som er det aller største problemet. Korleis skal politiet greie å førebyggje vald i nære relasjonar? Nei, vi må inn i hovudet til overgriparen, og få han til å tenkje annleis!

  Fint om du set deg inn i denne komplekse problemstillinga før du trur på FrP sine lettvindte løysningar. Under finn du link til regjeringa sin handlingsplan mot voldtekt 2012-2014.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: