Reklamer

Gratulerer USA med dagen 4. juli!

Vil benytte anledningen til å gratulere USA med sin uavhengighetsdag!

Jeg er vel mer en gjennomsnittet fascinert av USA, og er utrolig glad for de verdiene som USA bygger på. Samtidig også veldig takknemlig for det USA har bidratt med for å sikre at vi Norge har vår frihet. Betyr ikke at jeg er alltid enig i alt som USA vedtar av lover eller de valg de gjør, men jeg liker å fokusere på hva USA har betydd positivt for store deler av verden.

Bakgrunnen for dagen i dag er USAs uavhengighetserklæring. Det er dokumentet hvor de tretten koloniene erklærer seg uavhengig fra Storbritannia. Dokumentet ble ratifisert av den kontinentale kongressen den 4. juli 1776. Denne datoen blir feiret som USAs uavhengighetsdag.

Uavhengighetserklæringen ble i hovedsak utarbeidet av Thomas Jefferson, det var og er et dokument som har hatt stor betydning for andre lands og folks kamp for selvbestemmelse. Tankene bak dokumentet er blant annet sterkt inspirert av den britiske filosofen John Locke. Den norske riksforsamlingen i 1814 var blant annet preget av arven fra USAs uavhengighetserklæring da den norske grunnloven ble utarbeidet.

20120703-233507.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: