Reklamer

Svindel – uten skrupler

2011 var et rekordår for trygdesvindel. Da ble over 189 millioner kroner svindlet fra NAV kan vi lese på nett. Ihvertfall det som ble avslørt. Og vi kan lese i nyhetene at dobbelt så mange som året før oppholdt seg i utlandet mens man urettmessig mottok penger fra NAV (les: fra skattebetalerne).

I forrige uke skrev VG at nordmannen som er mistenkt for å være trent av al-Qaida har fått penger fra NAV det siste halvåret, til tross for at han har oppholdt seg i Jemen. Uten å få godkjent utenlandsoppholdet skulle han aldri mottatt pengene.

Polen, Marokko, Thailand, Pakistan, England og Spania topper listen over landene NAV avdekker flest saker fra.

Norske velferdsordninger er verdens beste når det kommer til generøsitet. Men hvis stadig flere misbruker ordningene vil disse ordningene ikke kunne videreføres til evig tid. De som er lovlydige og ærlige vil bli taperne.

Hvordan kan det ha seg at man uten skrupler svindler? Kan det være at noen egentlig har et annet land de føler seg mere hjemme i og mer respekt ovenfor, og at Norge således bare blir en «sparebøsse» som kan tømmes når man trenger penger? Vi vet at blant enkelte som ikke er født her i landet er trygdesvindel utbredt. De fleste som mistenkes for å svindle til seg aleneforsørgertillegg er somaliere i følge NAV, melder NRK.

Men også blant mange etniske nordmenn er moralen fraværende.

La oss ihvertfall starte med å begrense norske velferdsordninger så langt det lar seg gjøre til kun å gis norske statsborgere og arbeidsinnvandrere som kan dokumentere skattbar inntekt. Da har vi uten tvil blitt kvitt endel av svindelen.

Så må vi også innføre tøffere konsekvenser for de som svindler. De stjeler nemlig fra de av oss som betaler skatt og – tror – vi betaler inn for å få gode forsikringsordninger den dagen vi trenger det. Da er kanskje ikke ordningene der lenger. De som svindler stjeler også fra alle de som faktisk trenger ordningene.

20120711-214757.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: