Reklamer

Stakkars… Typisk Norge

Satt og hørte på en radiodebatt på NRK om situasjonen for romfolket i Oslo. Det var en fungerende biskop, en såkalt ekspert og en fra svensk radio som «arbeidet med minoritetsspørsmål». Konklusjonen på debatten? Stakkars sigøynere. Europa har vært slemme mot de i flere hundre år, og vi må ta vårt ansvar. Typiske Norge.

Hvorfor var ingen av oss som mente noe annet invitert? Jeg lar være å spekulere.

Jeg mener noe annet. Jeg mener at den tilnærmet invasjonen vi har opplevd i Oslo av romfolk/sigøynere tilsier at vi nå må få mer kontroll ved våre riksgrenser. Ca 2000 har inntatt hovedstaden. Schengen-avtalen var ikke ment for at hvem som helst – uten å ha med penger til livsopphold – bare kan ta seg inn i landet, og gjerne drive med kriminalitet. Antall saker i rettsystemet hvor romfolk er involvert har økt kraftig. Politiet sier klart at vinningskriminaliteten øker pga disse såkalte tiggerne. Politiet må få lovhjemmel de ber om (les: tiggerforbud) og ressurser for å slå ned på økt kriminalitet, ulovlig camping og forsøpling midt i Oslo by. De tilreisende bør eksporteres ut av landet snarest mulig. At enkelte av de ønsker minst kr 100.000 for å reise frivillig bare understreker behovet for tvangsutsendelse.

Men i Norge mener den såkalte kultureliten av vi skal synes synd på denne gruppen av mennesker. Glad jeg ikke tilhører kultureliten. Jeg er en ganske vanlig person. Og jeg synes ikke det er greit at vi skal oppleve det vi nå opplever i Oslo. Og som politiker synes jeg det er ganske forstemmende at regjeringen med Ap i spissen ikke foretar seg noe. Ganske stille fra statsministeren om dagen. Er vel på grunn av at denne saken ikke er en vinnersak blant befolkningen. For for flest mener neppe det samme som panelet mente på radiodebatten på NRK i dag. Og takk for det.

20120713-185900.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

 1. Elisabeth

   /  13. juli 2012

  ‘n Jens er på hytta på Søndre Sandøy. Så’n ikke mindre enn 3 ganger der i går. Virket som han hadde meldt seg temmelig ut, spør du meg. Jeg gikk rett forbi’n og sa «God sommer!» uten å få annet enn et måpende blikk tilbake.

  Svar
 2. han fortjener ikke en go sommer,han er like kriminell han som romfolket i mine øyne

  Svar
 3. Når det gjelder denne romenersaken, blir jeg litt usikker på hva jeg egentlig burde si og mene. Det er litt merkelig, jeg som mener å ha en løsning på alt. Jeg ser med store øyne opp på Norges toppolitikere, venter på at de skal finne en løsning, eller si noe smart. De kommer antageligvis til å la saken dø ut uten å si eller gjøre noe som helst, enten fordi de er like rådløse som jeg er, eller fordi romenersaken er en potensiell bikube som de ikke ønsker å stikke fingrene i. På en annen side kan jeg kanskje forstå dilemmaet. Legger man til rette for romenerne vil det antageligvis bare komme flere og flere hit. Overlater vi den utrivelige jobben til politiet med å jage de litt rundt omkring, vil forholdene bli slik de er i dag. Masse syting, avisskriblerier og protestaksjoner. Lar man romenerne campe rundt i byen som de vil, får vi en ny sommer med forsøplede parker, skolegårder som offentlig toalett, og ekstra gjødsling til de botaniske hager. Hva vil konsekvensen bli av et tiggerforbud? Kanskje er det den beste løsningen jeg har hørt til nå. Jeg ønsker uansett politikkerne lykke til med besluttningen (ganske lettet over at ikke jeg trenger å ta den).
  Og hva videre gjelder vår hardtarbeidende statsminister. Han ser både sliten og grå ut. La ham nyte sommerferien sin

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: