Reklamer

Velkommen – her er det godt å være…

Så kom nyheten som flere av oss – dessverre – har ventet på. Kriminalitet har gått ned. I Litauen. Fordi det er mer lukrativt å bedrive kriminalitet i Norge og de skandinaviske landene. Så de kriminelle gjør færre brekk i hjemlandet.

Når man vet at i norske fengsler så er ca en tredjedel utlendinger, så er det egentlig ingen nyhet at andelen kriminelle fra andre land som kommer til Norge øker. Synd derimot, det er det. Bare siden 2006 er andelen utenlandske statsborgere doblet blant innsatte i varetekt og domssoning i Norge.

Nå vil vel mange tenke at vi har da tross alt straff her i landet for de som begår kriminalitet. Ja det har vi. Så hvilket inntrykk gjør dette på de kriminelle selv? Vel, i følge artikkelen er neppe soningsforholdene i skandinaviske fengsler særlig avskrekkende. Bl.a. sies det: – Der er det mat, vann, varme, treningssenter og muligheter til å ta utdannelse.

Siden denne utviklingen går kun en vei bør snart norske myndigheter våkne. Justisministeren må begynne å gjøre noe. FrP har foreslått egne soningsplasser for kriminelle utlendinger, som har en lavere standard enn øvrige fengselsplasser. FrP har foreslått at flere må sendes tilbake til sine hjemland for soning der. Da vil norske skattebetalere også spare penger.

Politiet i Litauens nest største by har helt rett når de sier at Norge bør sende de kriminelle fra Litauen hjem for soning der. – Våre fengsler er langt tøffere, og ville holde folk fra å begå ny kriminalitet, sier politibetjentene i Kaunas.

Antar at justisministeren ikke liker utviklingen? Eller gjør hun? FrPs forslag har blitt nedstemt av rød-grønne stemmer i Stortinget. De synes kanskje synd på de kriminelle utlendingene? Eller kan vi nå vente at regjeringen vil foreta seg noe? Trolig må vi vente på et regjeringsskifte høsten 2013. Får bare håpe at de kriminelle utlendingene ikke har blitt norske statsborgere innen valget. For da vil de stemme rød-grønt…

20120805-172910.jpg
Bildet: Ett av rommene i Halden fengsel.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

21 kommentarer

 1. Hei Ulf

  Det var ingen overraskelse nei og det er klart når vi har et fengsel som Halden der hver innsatt koster ca 1 mill per år så er det ikke akkurat dårlig. Utdanelse , ja … Om de sitter mer mer enn tre år får de kanskje tilbud om statsborgerskap også ? Med alle rettigheter kanskje ?

  Vi trenger endring i dette landet før vi blir tilskuere til at det legges ned og det må skje i løpet av kommende valg . Her er det bre å brette opp ermene, trekke fram alle gode krefter og stå på så vi får en endring.

  Fortsett med dette gode informasjonsarbeidet så skal jeg bidra til å spre det videre ….

  Svar
 2. Merethe

   /  5. august 2012

  Jøss,adskillig finere rom enn det min kreftsyke far hadde/ har når han er ut og inn mellom sykehus og sykehjem. Noe er riv ruskende galt. Jeg håper at folk tar til vettet ved neste stortingsvalg. Slik kan vi ikke ha det i Norge.

  Svar
  • Veldig bra sagt Merethe. Det er skammelig at det skal være slik. Men slik er det. På tide med forandring.

 3. Noe må definitivt gjøres! Det er ille når folk faktisk har det bedre i fengsel enn på sykehus/eldrehjem, og når folk foretrekker fengsel i norge enn i sitt eget hjemland! Send utenlandske statsborgere for å sone i sitt hjemland, og endre regelverket i norge slik at det blir strengere straffer!

  Svar
 4. Jan

   /  5. august 2012

  Vel, når vi har en statsminister som uanstrengt sier:
  «Norge er et flerkulturelt land nå, det må vi bare forholde oss til.» (Stoltenberg, J. NRK 2011)

  Når folk stemmer gjentatte ganger på hans parti, får jeg fornemmelse av at «folket» vil ha det slik. Da får vi bare forholde oss til det da. Norge er da et demokrati?

  Slikt får det meg til å tenke på noe Aristoteles sa for ca 2400 år siden:
  «Toleranse og apati er de siste dyder i et døende samfunn. »

  Det ser rett og slett ikke ut til at folk bryr seg lenger. Jeg tror folket har mistet gløden og føler seg helt maktesløs m.t.p. samfunnsutviklingen.

  Det som er faren i dette, er at en annen måte å si «flerkulturelt samfunn» på er anarki.

  Frp skulle vært mye tydeligere på banen. Frp bør også vurdere hvem som skal si hva, i media. (Det er ikke alle i Frp som har media tekke.)

  Svar
  • Hei Jan! Vi ser dessverre at alt for mange ikke orker å stemme lenger. De tror vel at det ikke nytter. Så vi har en jobb å gjøre, jeg vet at vi kan få til forandring hvis vi får sjansen. Men hvis mange nok ikke stemmer, da forblir Ap ved makten…dessverre

 5. Forandringen kommer ikke til å skje, så lenge dere politikere ikke har en plan som dere kan gå ærlig ut med. Og som velgerne føler at er til å stole på 🙂

  Svar
  • Hei Anne Marie! Hva tenker du på? Har alltid forsøkt å være ærlig i mitt virke. Men du mener kanskje at du savner mer info om hva det enkelte parti vil gjøre?

  • Frode

    /  6. august 2012

   Jeg føler at FrP er til å stole på og har stemt på FrP tidligere. Men, det er bare typisk norsk å stemme Arbeiderpartiet, dessverre.

  • Takk for støtten Frode!

 6. Jan

   /  5. august 2012

  Mange, meg inkludert, tenker ofte tanken: Kanskje Ap bør forsette å sitte med makten. Det er de som har rotet Norge til det ugjenkjennlige. Det er de som bør få ta jobben med å rydde opp igjen. Om de gjør det er tvilsomt, det ser vi i sigøynersaken. Men å stemme på rotehuene føler mange vil være å stille dem til ansvar.

  Uansett, Ap har plassert sine i så mange sentrale posisjoner i byråkratiet at det spiller liten rolle hvem som har flertall på stortinget

  En annen ting er nedbyggingen av velferdsstaten. Den er på full fart ned, jeg nevner pensjonsreformen, samhandlingreformen, den kommende endringen alderspensjoner og uførereformen som kommer 01.01. 2013. Dette er noe som berører mange, med de vet det ikke. Dette er saker Frp kan vinne mye på. LO og media er øredøvende tause om saken. Frp bør ta opp nedbyggingen, i hele sin bredde, i folkeopplysningens navn.

  Dere virker fraværende og handlingslammet også. Det snakkes åpent om at dere har blitt så husvarme at fanesakene til Frp er lagt på is.

  Dette innlegget er nok veldig på siden av tema i dette innlegget, men nå er det sagt.

  Svar
 7. Kjetil Martinsen

   /  6. august 2012

  Hei Ulf her er det et todelt spørsmål veldig mange pensjonister og uføre i Thailand gjerne vil ha et svar på fra FRP.

  1 Støtter dere AP sitt utspill om en reduksjon i ytelsene for pensjonister og uføre i utlandet.
  2 Vil dette også gjelde etnisk Norske borgere / eller vil dette kun gjelde nye landsmenn som flytter ut av Norge etter at de har opparbeidet seg disse godene.

  Arbeidsdepartementet har igangsatt en full gjennomgang av eksportreglene for alle ytelsene i folketrygden og en vurdering av Norges handlingsrom i EØS-lovgivningen for å endre dagens regelverk. Rapporten ventes ferdig innen utgangen av året, skriver Aftenposten.

  LES OGSÅ: Gahr Støre: – Romfolket i Oslo viser at velferdsstaten er truet

  – Vi vet at handlingsrommet er begrenset, men vi har altså
  allerede startet en grundig gjennomgang for å se på mulighetene for å endre regelverket dersom det skulle være behov for det, sier Jan-Erik Støstad (Ap), statssekretær i Arbeidsdepartementet, til avisen.

  Ettersom kostnadsnivået i Norge er svært mye høyere enn i eksempelvis Polen, Litauen og Thailand, innebærer det at mange mottakere risikerer å få avkortet velferdsytelsene sine sammenlignet med i dag.

  – Disse rettighetene ligger inne i EØS-avtalen, og en del økt eksport er naturlig og ikke overraskende i lys av den store arbeidsinnvandringen. Men vi ser at eksport av velferdsmidler er en utfordring, og vi er enige i at dette er et område det er behov for å se nærmere på, sier Støstad. (©NTB)

  Svar
  • Hei! Svar på spørsmål 1 er et krystallklart nei – når det gjelder de som har opparbeidede rettigheter. Pensjon er en slik rettighet. Når det gjelder ytelser, f.eks. kontantstøtte som utbetales i stor stil bl.a. til Polen så mener vi at dette må vi få slutt på.
   Viser også til at FrP og H var de eneste som stemte imot kildeskatten for pensjonister i utlandet. Ang spørsmål 2: kan gjerne tenkes at departementet vil at det skal gjelde alle i utlandet. Men det ønsker altså ikke vi.

 8. Frp har mye bra å komme med, men dere skulle ha rydda litt i rekkene, og kvittet dere med ukompetente folk, noe det er for mye av i Frp.

  Svar
 9. Jan

   /  6. august 2012

  Har der lest denne?

  «Sosiale ordninger lokker ukvalifiserte innvandrere
  Norge har seg selv å takke for at innvandrerne har lavere yrkesdeltakelse enn i andre europeiske land, sier Ruud Kopmans, en av Europas ledende forskere på integrering.

  Publisert: 25.03.2010 17:52

  Av Claudio Castello

  Kopmans (bildet) var nylig på Norgesbesøk for å møte norske politikere og forskere på 60-årsjubileet til Institutt for samfunnsforskning. Til daglig jobber han som professor i det sterkt presitsjefylte forskningsinstituttet Wissenschaftszentrum für Sozialforschung i Berlin.

  Han har sammenlignet åtte europeiske lands integreringspolitikk, og mener Tyskland har klart oppgaven langt bedre enn både Norge, Sverige og hans eget liberale hjemland Nederland i å få flest mulig med minoritetsbakgrunn ut i jobb.

  – Høy sosialtrygd og gode velferdsordninger lokker ukvalifiserte innvandrere til Norge. Nye innvandrere bør få lavere sosialhjelp enn andre. Et annet virkemiddel er å hindre mennesker uten arbeidskompetanse å komme inn i landet, sier Koopmans til nrk.no.

  Gjentagelse av problemet

  Koopmans er også kritisk til familieinnvandring fra lavinntektsland.

  – Her er det viktig at man på et tidlig stadium prøver å begrense og ta tak i utfordringen på best mulig måte. Gjør man ikke noe med familieinnvandring på et tidlig stadium får man de samme problemene igjen når det gjelder å få folk ut i jobb, sier han til nrk.no.»

  http://www.utrop.no/Nyheter/Innenriks/18433

  Svar
 10. Jan

   /  6. august 2012

  Jeg har linker til en hel haug. 🙂

  Svar
 11. Aer Beimg

   /  22. mai 2017

  Jeg tror ikke de som styrer dette landet aner hva slags rykte vi har. Afrikanere og øst-europeere sier at det ikke finnes straff i Norge. Det er derfor de kommer hit, de risikerer ingenting. Blir de ikke tatt, så er alt bra. Blir de tatt, så blir de plassert på et luksushotell som har mye bedre standard enn hjemmet deres der de komme fra, de får til og med betalt for å være der! Så alt er bra. Hvorfor skulle de bry seg om norske lover når de ikke risikerer noen straff uansett hva de gjør? Dreper de noen, så er det 15 år på luksuhotell også blir de sluppet fri. Dette ler de av, de ler av oss.

  Akkurat nå betaler du, jeg og alle andre nordmenn skatt for at kriminelle utlendinger skal få kose seg i luksusfengsler. Jeg klarer ikke å beskrive med ord hvor utrolig uaksetabelt dette er. Slik det er nå, så trenger vi dødsstraff. Folk må forstå at det er konsekvenser når de bryter loven. Dette landet var verdens beste for kort tid siden, men nå gjør det meg kvalm. Vi nordmenn er de største og dummeste taperene på denne kloden. Vi er så ille at vi nesten fortjener det som nå skjer med landet vårt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: