Reklamer

En millionær gir millionlønn

Ikke overraskende at en som er rik kan gi en millionlønn og ekstremt gode vilkår til en tidligere kollega når man ansetter vedkommende i en jobb. Det som er overraskende, og som avsløres i dagens VG, er at den vi snakker om er mangemillionær Jonas Gahr Støre som har bidratt til at tidligere kollega og topp-byråkrat Tore Eriksen har fått meget gunstige vilkår i sin nye jobb. Og alt selvfølgelig betalt av skattebetalerne.

VG kan i dag melde at med avtale om hjemmekontor og «konetillegg» tjener ambassadør Tore Eriksen og spesialrådgiverkona mer enn 2,5 millioner i OECD-ambassaden i Paris. Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) gjorde et enestående unntak, da han personlig ansatte tidligere finansråd Tore Eriksen som ambassadør ved den norske OECD-delegasjonen.

I fjor høst søkte fire personer på den attraktive jobben. Men da Støre hørte at hans gamle kollega fra Statsministerens kontor, Eriksen, hadde søkt, grep han personlig inn. Først trakk Støre utlysningen, så ga han egenhendig Eriksen jobben.

Med seg til Paris, fikk Eriksen kona, tidligere Ap-ordfører Ann-Marit Sæbønes. Sæbønes er ansatt i full stilling som spesialrådgiver i Barne- og likestillingsdepartementet (BLD). Og departementet har nemlig gitt Sæbønes lov til å jobbe fra hjemmekontor i Paris.

Men Eriksen fikk ikke bare prestisjejobben i Paris. Støre sørget også for at Eriksen fikk et unikt lønnshopp. Når departementene fastsetter lønn for sine 300 ledere på ulike nivåer, har de frihet til å gi dem inntil 30 prosent mer i lønn enn det stillingen egentlig tilsier. Og så langt er det bare én eneste sjef som har fått et slikt tillegg: Tore Eriksen.

Regjeringen snakker om moderasjon. For toppledere i privat næringsliv. Selv gir de blanke i moderasjon når partifeller, tidligere kollegaer, topp-byråkrater og trofaste støttespillere skal belønnes.

Håper velgerne merker seg dette neste gang mangemillionær Støre kommer i media og snakker om å bevare velferdsstaten og at vi alle må være trofaste mot fellesskapet og sosialdemokratiets idealer. Han er nok en gang avslørt. Må jo være en smule spesielt for alle de engasjerte i AUF og Ap som tror på sitt parties idealer at det er denne mannen som om noen år skal lede partiet.

20120809-101104.jpg

Reklamer
Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

8 kommentarer

 1. Kan ikke se at denne informasjonen ligger på VGs nettside. Man kan tolke det som at dette er opplysninger som VG, styrt av AP, ikke ønsker skal nå så mange lesere.

  Svar
 2. Heia Ulf. Jeg kunne ikke annet enn å flire litt da jeg så dette for første gang. At ikke saker som dette fører til en dipp på minst 5% på meningsmåling med en gang viser at Norge er i ferd med å godta korrupsjon på høyt plan.

  Det har vært for mange slike saker å den siste tiden og jeg lurer på når det gir utslag på statistikken? Den kan ikke stemme på AP lenger ? http://cpi.transparency.org/cpi2011/results/

  Svar
  • Er så enig! Kan ikke skjønne at folk flest ser at Ap sier en ting, mens de gjør noe annet.
   Har i dag snakket med både VG og TV2S og de lager oppfølging på saken imorgen.

 3. Henger vi dette på staur sammen med at LO skal bevilge inntil 10 mill til valgkampen på venstre uten at medlemmer reagerer. Da begynner dette å bli alvorlig så det holder. Det er ikke noe som heter kameraderi på dette planet. Det heter heller ikke uforstand siden ingen privatpersoner tillates å plages med det.

  Jeg finner bare et ord som passer og det kalles korrupsjon.

  Slik jeg ser det burde det være en velplassert avskjedssøknad, men jeg er slett ikke optimist i den retningen. Ellers slipper jeg aldri optimismen av syne, men det her ….

  Å tenke seg litt om er nødvendig, men det kommer sikkert mer. Ser vi dette fra nettverket til Jens, via DNB og Bjerke, innom Bill Gates og GlaxoKlineSmith til Tschudi og manglende sikkerhet 22.juli i fjor !? Da er det åpenbart at det må gjennomføres en rekke kritiske spørsmål om habilitet og evner til å lede nasjonen.

  Svar
 4. Ellers i næringslivet så er det ganske vanlig med internkontroll. Det er mange måter å utføre den på alt etter hvilken type bedrift det er. Fellesfaktor er at folk skal være på jobb og utføre jobben sin. Det skal dokumenteres det som den ansatte utfører av arbeid. Det skulle vært interessant å fulgt denne spesialrådgiverkona, og sett hva hun presterer av arbeid gjennom dagene, ukene gjennom, til den lønnen. Saken stinker så råttent at det bør få følger for Støre og de involverte. Det er grenser for hva man skal finne seg i av korrupsjon fra de mennesker som har inntatt tronen i det politiske Norge, som samtidig ber andre folk som knapt har til smør på skiva etter at skatter av avgifter de er pålagt av samme mennesker, om å stramme inn livreima og moderere seg i lønnsoppgjørene. Disse menneskene er ikke verdt stolen de sitter på som verken politiske aktører eller forbilder for folket.
  Politikerforakten koker ute på nett. Samtidig som statsministeren står å forteller folket at det er så mye samhold og kjærlighet i Norge. Vi som er voksen vet det ikke er langt mellom hat og kjærlighet. Det er en grunn til at politikere som disse «Knoll og Tott» i Arbeiderpartiet trenger massivt oppbud av sikkerhetsvakter rundt seg når de ferdes ute i dette «kjærlige» samfunnet. Det er ingen kjærlige tanker å spore der jeg leser på nett mot denne korrupte bermen, som tilraner seg folkets penger som om de er er av deres egen personlige formue!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: