Reklamer

Kan man være privatperson?

Mang en gang har jeg reflektert over det å være politiker kontra det å være privatperson. Stort sett går det vel greit for det fleste politikere. Lokale politikere har nok mindre fokus enn mange rikspolitikere, men uansett tror jeg mange som har samme jobb som meg av og til tenker på det.

For av og til må også vi kunne være privatpersoner. Og av og til må også vi få lov til å ha deler av privatlivet i fred. Man kan jo innvende og si at man har valgt politikken som yrke, og da må man godta det som følger med. Men tenk på det: min sønn har ikke valgt. Min familie har ikke valgt. Og av og til må også jeg få lov til å være bare pappa. Det handler vel også litt om hvilke type politikere vi til slutt skal kunne velge. De fleste av oss vil vel av og til bare være oss selv, og må få lov til det? Vi bør vel ha politikere som har «menneskelige» trekk?

Hvorfor skriver jeg en bloggpost om dette nå? Satt og leste på nettet og fant følgende artikkel: Danmarks statsminister må ut i media og avkrefte at hennes mann er homofil/bifil.

Jeg er ingen stor fan av Danmarks sosialistiske statsminister. Men jeg må si jeg blir en smule sjokkert over hvordan tabloidavisene kaster seg over ekteparet herr og fru statsminister. Dette skjer riktignok i kjølvannet av en gransking i forhold til noen skattespørsmål. Hun innehar også sitt lands høyeste politiske verv. Allikevel, er dette spørsmål man skal stille en politiker og skal kreve svar på?

Trenger velgerne å vite dette? Og hvordan kan det ha seg at man faktisk spør om noe slikt? Jeg håper folk flest vil ta avstand fra denne type journalistikk. Vi trenger ikke vite alt. La velgerne heller dømme Danmarks statsminister ut i fra hva hun gjør og ikke gjør politisk.

20120825-210810.jpg

Reklamer
Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Gunnar

   /  26. august 2012

  Å identifisere politikere med deres legning er helt på trynet! Hallo…: Vi lever tross alt i 2012! Noe langt annet er det med uakseptale legninger som pedofili. Slike mennesker har intet i politikken å gjøre, om de har aldri så gode politiske egenskaper!

  Homser og lesber er ålreite folk. Vi har dem jo til og med i den Norske Kirke. Samtidig mener jeg at det ikke er politikernes oppgave å ha fokus på at folk skal skille mellom vedkommendes yrke og privatliv. Den oppgaven synes jeg at folk skal ha evnen til å se selv. Man må da ta det som presumtivt at de fleste har vanlig god oppdragelse og kommer fra «et møblert hjem». Herrejemini, vi er da ikke så borte vekke…?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: