Reklamer

Tar ansvar?

I dag entret statsministeren Stortingets talerstol. En av de viktigste redegjørelse i nyere tid. Det handlet om 22. juli-kommisjonens rapport.

Statsministeren sier han tar ansvar ved å nå gjøre det som kreves for å få på plass nødvendig beredskap og sikkerhet. Han har hatt ansvaret i 7 år, og tiltross for kommisjonens knusende dom på sentrale punkter, mener statsministeren at han er rett person til nå å gjennomføre de tiltak han ikke har villet gjennomføre. Begrepet «ta ansvar» får en ny betydning etter dette.

Det å sørge for sikkerheten til borgerne er regjeringens viktigste oppgave. Det er alvorlig at man sviktet sin viktigste oppgave.

Statsministeren har i dag fortalt at det skal holdes møter og seminarer. Han skal selv innlede på et seminar for statlige ledere. Dette ble Stortinget informert om i dag. Han redegjorde også for det som er gjennomført. Men hvor ble det av de konkrete tiltakene som må komme? Vi hørte at det skal øves mer og bedre. Et beredskapssenter, som har vært planlagt lenge, skal planlegges. Og ansvar skal tydeliggjøres. Bare ikke i regjeringen, men i underliggende etater.

Jeg tror statsministeren innser alvoret i saken. Bare så synd han da ikke leverte når den viktige redegjørelsen skulle gis. Mangel på klar tale og tiltak gjør nok at debatten om dette er rett mann på rett plass vil øke i styrke.

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

4 kommentarer

 1. Gunnar

   /  28. august 2012

  Dette beviser bare at regjeringen er alt for akademisk sammensatt. De har jo over hodet ingen praktisk sans! Statsministeren er også en dårlig leder så lenge han ikke tar signaler og råd fra lavere plan, der hvor vi finner de eneste som kontinuerlig kan rapportere om hvilke muligheter de har for å utføre en tilfredsstillende jobb.

  Svar
 2. Trine Skei Grande hadde noen fine innlegg, som viste stor fornuft. Hvor hun snakket om ledelse, ansvar og handling. Det å la kompetente ledere få lov å styre, kunne gå utenfor reglement når det er påkrevd. La ekspertisen få råde, fremfor teoretiske politikere som ikke har peiling. Hun ville at regjeringen skal bort fra ansvarspulverisering.
  Hun brukte ikke helt samme ord, men budskapet var klart.
  Å se Jens Stoltenberg som leder av landet, slik han har håndtert sikkerheten til befolkningen er rett og slett tragikomisk! At denne skal lede landet, og at tro at befolkningen skal kunne stole på han etter disse 7 årene, hvor hans ansvar har vært totalt fraværende hva sikkerheten angår, er absurd. Jens Stoltenberg bør fjernes som statsminister. Han er falsk, han lyver, han er veik, han tar ikke ansvar og har ikke lederegenskaper som kommer befolkningen til gode.
  Landet kan ikke ha en statsleder som er valgt inn på kameratskap, denne må være egnet!

  Svar
 3. Tilbake til denne, så leser man på NRK-nyhetene i dag på NRK-nyhetene, uttalt av daværende stedfortredende sikkerhetsleder i Departementenes servicesenter, Jorid Bodin: «Samtidig ble det brukt mye energi på å tildekke faktiske forhold, slik at den reelle sikkerhetstilstanden ikke skulle bli kjent for tilsynsmyndigheter som Riksrevisjonen og for sikkerhetsledere i andre departementer.

  http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.8307801

  Jens Stoltenberg har ikke bare unnlatt å ta ansvar, han har aktivt forsøk å hindre at de faktiske forhold skulle bli kjent. Det er rent forræderi! Den mannen bør stilles for riksrett, om det i hele tatt finnes rettferdighet i denne røverstaten blitt, lenger.

  Svar
  • Gunnar

    /  3. september 2012

   Bevare meg vel! Vi kan ikke lenger ha denne forræderen til å lede vårt land!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: