Reklamer

Nei til religiøse symboler i Forsvaret

Arbeiderpartiets forsvarsminister har innført muligheten for våre soldater å bære religiøse og politiske symboler i Forsvaret. Uten forutgåebde debatt. Og tiltross for den enorme motstanden Arbeiderpartiet opplevde for et par år siden når de forsøkte å gøre det samme i politiet.

Blant symbolene som er tillatt i bruk er turban for soldater som er sikher. For soldater tilhørende det mosaiske trossamfunn er det blitt tillatt å bære en kalott eller en mindre, rund lue på hodet.

Kvinnelige soldater som er muslimer kan fra nå av bruke hijab som hodeplagg om de ønsker det.

Dette betyr at man godtar både religiøse og politiske symboler. Hijab er et politisk symbol. Hijab er ikke et påbud i islam, men uttrykk for det politiske islam.

Jeg mener at nå må det reageres. Vi kan ikke tillate denne type symboler i det norske Forsvaret. Vi skal ha soldater som skal være tro mot Kongen og Norge. Ikke tro mot religiøse ledere eller politiske idealer. Dette kan i verste fall få alvorlige konsekvenser. Hvor er lojaliteten til soldatene som bærer denne type religiøse eller politiske symboler.

Det som Arbeiderpartiet nå innfører i Forsvaret kan raskt innføres i andre viktige deler av samfunnet. Politiet, domstolene, brannvesenet. Ønsker vi en slik utvikling? Vårt forsvar og andre viktige deler av rettsstaten og norsk offentlig beredskap skal være politiske uavhengig. Dette er et viktig prinsipp i en rettsstat. Nå rokker Arbeiderpartiet ved denne uavhengigheten.

Reklamer
Forrige innlegg
Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

7 kommentarer

 1. Hei, dette er ikke noe nytt. Jeg er sikker på at du vet at det har vært lov med religiøse hodeplagg i forsvaret siden 1992. Det nye er en presisering av hva denne praksisen betyr – bla at det ikke skal være til hindre for å utøve tjenesten.

  Svar
  • Jeg var ikke klar over det. Og er imot en slik praksis. Men har man godtatt hijab, som er et politisk symbol, like lenge?

 2. Eva

   /  29. august 2012

  Når muslimske kvinner selv, etter å ha studert religionen sin, velger å gå med hijab er det vel ikke lengre et politisk symbol? Hvorfor skal man diskriminere kvinner som vil bære religiøse hodeplagg? Hvilken rett har du til å vurdere om kvinnene gjør det ut i fra religiøs eller politisk overbevisning?

  Svar
  • Jeg ønsker ikke slike symboler i Forsvaret. Verken politiske eller religiøse.

  • Erling

    /  2. september 2012

   Eva,
   du har virkelig fått feil opplysninger om hva Hijab står for; nemlig undertrykkelse og tvang for kvinnen!

   La meg fortelle om denne ekstreme tolkning som legitimerer bruk av hijab:
   Hijab for islamistiske kvinner har vært et entydig Koran- begrunnet påbud.

   Det betyr at hijab ikke bare er et hodeplagg som mange hijabtilhengere prøver å bagatellisere det til. Kvinner som bærer hijab symboliserer moralen etter sharialoven.
   De bærer hijab for å skille seg ut fra kvinner som er umoralske.

   Hijaben symboliserer en aksept av mannens autoritet.

   Hvorfor jeg er i mot hijab ut fra et likestillings synspunkt?
   Jeg kan ikke akseptere hijab fordi den er et symbol på en sharialov som oppfordrer menn til å slå kona. Kap4:34
   Denne sharialoven er basert på en oppfattning av at kvinnen er noe som kan gis bort i form av tvangsektekap og flerkoneri Kap 34:2

   Sharialoven er basert på Koranen og sitatene fra koranen er basert på en annen tid da forakten for kvinnen var legitimert.
   I dag lever vi i en tid med ytringsfrihet og likestilling på alle områder.

   Vi kan ikke gå tilbake i tiden.
   Hijab tilhører tiden 600 år e. kr. Og passer ikke i det norske offentlige rom i dag.

   Kampen for likestilling skal fortsette fremover, ikke baklengs EVA!

 3. Jan

   /  29. august 2012

  Empiri viser at religion og skytevåpen er ikke en god blanding. En problemstilling som kan melde seg, er at når man åpner for religionsutøvelse som en del av tjenesten, kan det være at soldatene ikke trenger å forlate leiren for å trene på skarpe oppdrag. Det meste av krigshandlinger idag er knyttet opp til religion.

  Når det er sagt er nok hijab en marginal sak i forsvaret. Hvor mange muslimske kvinner er soldater i forsvaret?

  En annen ting er at det forsvaret vi har pr. idag ikke er stort å skryte av. Det er ikke mange av oss, som ar levd en stund, som tar andre enn FSK, MJ og Telemarkbatajonen på alvor. De andre er nærmest å regne som et velferdskontor.

  At Ap har lagt ned forsvaret overasker ikke meg, og bør heller ikke overaske noen andre. Ap har lange tradisjoner for å legge landet åpent. Vi trenger ikke se lenger tilbake enn til 1940.

  Les selv:

  «Gerhardsen ville samarbeide med tyskerne

  * Einar Gerhardsen vil bli stående som en av vårt århundres fremste politiske lederskikkelser i Norge, mener dr. philos. Finn Olstad som har skrevet den første omfattende biografien om ham. Einar Gerhardsen foreslo samarbeid med tyskerne sommeren 1940, går det frem av ny biografi. Dersom dette var blitt kjent på den tiden, kunne han fått store problemer med å bli statsminister etter krigen.
  * Den nye Gerhardsen-biografien er den første som er skrevet av en faghistoriker. Finn Olstad har brukt de reneste detektivmetoder for å rekonstruere Gerhardsens forslag noen måneder etter okkupasjonen.
  * Forfatteren mener at Gerhardsen var positiv både til revolusjonen og Sovjetunionen lenger enn ledende Ap.-topper. Han legger også vekt på landsfaderens politiske ungdom. – Da var han en rebell, ja, en pøbel, i de borgerliges øyne, sier Olstad.»

  Hele artikkelen var tilgjengelig her:
  https://www.aftenposten.no/fakta/verdenskrig/article534160.ece

  «Beklageligvis/tilfeldigvis» kommer dette opp når man prøver å åpne lenken:

  «Finner ikke siden!

  Beklager, men siden du leter etter finnes ikke. Kanskje du finner den her sok/»

  Er kansje en trussel om å miste pressestøtten som er årsaken til dette?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: