Reklamer

Ta opp kampen

NRK melder i dag at Politiet innrømmer at det har vært en svakere innsats mot gjengmiljøet etter 22. juli. Politiet innleder nå en offensiv mot kriminelle nettverk etter drap og flere skyteepisoder ute på gatene.

På bakgrunn av at mye ressurser har gått med til arbeidet med 22. juli så har andre saker blitt prioritert ned.

Selv har jeg besøkt politidistrikt som innrømmer at hverdagskriminaliteten ikke har hatt særlig stor oppmerksomhet i flere måneder etter terroraksjonen i fjor.

Det er forståelig at politiet har måtte prioritere slik i en kortere periode. Men dette sier nok også noe om det underliggende problemet som politiet sliter med. For lite ressurser. Mang en sak er henlagt og ikke prioritert, også før 22. juli i fjor.

Og i perioder med mange større kriminalitetssaker må altså folk flest oppleve at enda færre saker etterforskes enn vanlig.

Det er positivt at politiet nå setter inn ressurser mot gjengkriminaliteten i Oslo. Gjennom mediebildet de siste måneden kan man av og til få inntrykk av rene krigssonen – midt i hovedstaden. Mordforsøk, drap, skyteepisoder.

Problemet er allikevel at når noe nå prioriteres opp må noe annet nedprioriteres. Slik er det når det mangler ressurser. Vi må derfor nå få løftet politiet opp på et ressursnivå som står i forhold til hva samfunnet krever og forventer av norsk politi.

Regjeringen har mulighet til å foreslå økte bevilgninger i statsbudsjettet som legge frem i starten av oktober. Dessverre tror jeg ikke det skjer, siden finansminister og statsminister i flere intervjuer den siste tiden forsøker å innbille det norske folk at staten må spare.

Politiet tar nå opp kampen mot gjengkriminalitet. Jeg og FrP skal ta opp kampen for økte ressurser til politiet.

20120902-214646.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

  1. Politiet har hatt alt for lite ressurser i lang tid før 22. juli, ja. Det beste beviset på det er vel alle sikkerhetsselskapene som har poppet opp som paddehatter de siste årene, og de selger ikke bare alarmer og fysiske sikring til bedrifter, men har hatt en enorm økning på privatmarkedet.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: