Reklamer

Når skal galskapen ta slutt?

På strekningen E18 Oslo til Kristiansand vil man når planene er vedtatt og bomstasjonene er på plass i beste fall måtte passere 24 bomstasjoner. Ja, du leste riktig: 24 i beste fall.

Vi lever i et land hvor veiutbygging har vært sterkt underprioritert. Her har samtlige partier som har vært i regjering et ansvar. Når man så skal bygge ut nødvendige veistrekninger ender flertallet alltid å ty til det samme, bompenger.

I år overfører statskassa over 300 milliarder til oljefondet. Faktisk oppnår man også ganske lav avkastning pga usikre økonomiske tider bl.a. i Europa. At man kunne få bedre avkastning ved å bruke litt av disse pengene på investering i vei er tydeligvis en ikke-debatt. Hver gang FrP forsøker å starte den debatten blir vi avfeid med at vi er uansvarlig.

Men hvem er egentlig uansvarlig? Innbyggernes penger investeres på børs og i obligasjoner. Ikke hvert år man tjener penger på det. Nødvendige investeringer utsettes, og hvis de skal gjennomføres så skal de bompengefinansieres.

Bompenger er også en unødvendig dyr måte å finansiere på. Store deler av pengene man innbetaler går til å dekke kostnadene for innkrevingen.

Når skal denne galskapen ta slutt? For det første må flere stemme FrP. Det er tydeligvis det eneste språket de andre partiene skjønner. For så lenge de andre partiene ikke straffes via stemmeseddelen vil denne galskapen fortsette.

For det andre må folk begynne å protestere også ved å bruke media og påvirke opinionen. For som en avdelingsdirektør i Statens Vegvesen uttaler: – Det er en diskusjon om hvor tålegrensen går. Min erfaring fra bompengeprosjekter er at det er mye støy i forkant, men ikke i etterkant. Da er folk fornøyd med den nye veien.

Galskapen vil tydeligvis ingen ende ta. Hva koster det samfunnet å bygge vei på denne måten? Økonomisk fornuftig er det ihvertfall ikke. Når man i tillegg skal oppleve å måtte passere 24 bompengestasjoner på en 30 mil veistrekning – da er det galskap satt i system.

20120910-175900.jpg

Reklamer
Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: