Reklamer

Klar for Japan

Da er jeg jeg pakket og klar for en uke i Japan. Sammen med gode kollegaer i Justiskomiteen skal jeg tilbringe det neste halve døgnet på fly, for deretter å være 6 dager i Japan.

Jeg har vært i Japan før. På ferie. Et utrolig vakkert land. Ryddig, pent, organisert. Og utrolig hyggelig mennesker.

Denne gangen reiser jeg på grunn av jobb. Hovedfokus er beredskap. Justiskomiteen skal i det nærmeste året behandle flere store saker knytter til beredskap – og dessverre mangler i beredskapen. Japan er et land som har opplevd enorme katastrofer. Tiltross for stadig jordskjelv med konsekvenser for veldig mange har Japan bygget opp et system for å takle dette. Det blir spennende å oppleve hvordan de har fått til det.

Dette blir ingen ferieuke. Så fort vi har landet i Tokyo skal vi rett på tog og ut av byen. Vi skal besøke byer som ha opplevd enorme tragedier fordi naturkreftene dessverre av og til krever menneskeliv. Kamaishi by og Otsuchi by opplevde ufattelige ødeleggelser den 11. mars i fjor. Dette kommer nok til å gjøre sterkt inntrykk. Skoler, andre offentlige bygg og hus jevnet med jorden.

Etter et par dager skal vi tilbake til Tokyo. Her blir det møter med politikere, Justisdepartementet, politimyndigheter og andre sentrale aktører i beredskapsarbeid. Tett program med mye spennende informasjon.

De to siste dagene skal jeg for egen regning bli igjen i Tokyo uten program. Skal da bare oppleve storbylivet. Og rett og slett nyte Tokyo, som er en by som gir vanvittig mange inntrykk. Fullt av elektronikk, folk, lys og lyder. Japan, here I come!

20120916-094342.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

  1. Så da kommer vel du hjem med all tenkelig elektronikk du skal bruke i valgkampen da vel,hehe:))

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: