Reklamer

Men avgiftslettelse blir det ikke, eller?

Ser at Høyre har fremlagt sitt partiprogram. I den forbindelse presenteres en skattepakke på ca 25 milliarder i lettelser. Det er bra! Kutt i skattene for folk med lave og middels inntekter er viktig. FrP har fremmet slike kuttforslag i årevis og er glad for at Høyre nå også ønsker betydelige skattelettelser. Dette vil innebære økt frihet for folk flest, det at man kan bestemme mer over egen inntekt.

Når man ser igjennom skattekuttforslagene innser man allikevel en ting: de som ønsker å stemme Høyre for å få kutt i avgiftene vil bli skuffet.

Avgiftene rammer spesielt de med lave og middel inntekt hardest. Derfor har FrP i alle år foreslått kutt eller avvikling i matavgiften, drivstoffavgifter, bilavgifter, bomavgifter, arveavgiften. Det vil ha en særlig sosial profil.

Det er derfor skuffende at Høyre ikke foreslår kutt i avgiftene. Det betyr at det er kun ved et sterkt FrP at det kan bli presset frem kutt i avgiftsnivået.

Så de som stemmer Høyre og tror på lavere bil- og drivstoffavgifter vil altså bli skuffet. Men bra at Høyre er ærlig på dette slik at velgerne også vet hva partiet ikke vil prioritere.

Jeg kan love at hvis FrP får god oppslutning og således en sterk stilling ved regjeringsforhandlinger vil kutt i avgifter få et sterkt fokus. Men kun hvis man gir sin stemme i valget til FrP.

Det at Høyre nå kommer med løfter i flere titalls milliardklassen og ikke vil svare på hvor de skal dekke dette inn i statsbudsjettet er interessant. FrP er ærlig på at vi ønsker å overføre noe mindre til oljefondet. Skal Høyre få dekket inn sine løfter må også de overføre mindre til oljefondet. Det at vi også på dette området nærmer oss hverandre er interessant. Det er verdt en egen bloggpost. Så følg med 🙂

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Reblogged this on Alexander Leirsteins Blogg and commented:
  Skuffende av Høyre.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: