Reklamer

Koseprat med helseministeren

På tirsdag hadde Dagsrevyen et lengre innslag om vår nye helseminister Jonas Gahr Støre. Det var et innslag av den hyggelige sorten. Vi fikk bl.a. se hvordan han oppførte seg i møtet med flere tusen sykepleiere i Oslo Spektrum, hvor Sykepleierforbundet hadde jubileumskonferanse. Reporteren gjorde et poeng ut av hvor flink helseministeren var til å håndtere så mange kvinner på en gang. Hele innslaget ble innledet av at programlederne på Dagsrevyen smilte bredt når reportasjen skulle starte.

Og i helgen hadde Dagbladet en reportasje hvor de allerede skulle gi terningkast til de nye statsrådene som ble utnevnt fredag! Og gjett hvilket terningkast Gahr Støre fikk? Jo, nettopp en sekser. Det er godt gjort når man kun har vært en halv dag på jobb.

Helseministeren er sikkert hyggelig og en kjekk kar. Koseinnslag med politikere er sikkert også noe folk savner og derfor brukes en stor del av Dagsrevyen på nettopp det den kvelden.

Allikevel må jeg si at jeg blir helt satt ut, og ganske opprørt. Vi har et helse-Norge i krise. Daglig har vi de siste ukene kunne lese det ene oppslaget etter det andre om dødsfall og skader ved norske sykehus. Fortvilte pårørende har stått frem med historier om sine kjære som ikke har fått den behandlingen de skulle, med den ytterste tragiske konsekvens noe slikt kan ha. Vi har sett reportasjer om psykiatriske pasienter som må vente månedsvis på behandling, til tross for at de går med selvmordstanker.

Og alt dette kommer i tillegg til det faktum at vi i flere år har hatt sterkt økende helsekøer ved norske helseinstitusjoner. Flere tusen venter på behandling i rusomsorgen. Over en kvart million mennesker venter på behandling ved våre sykehus.

Det kan virke som det var et sjakktrekk å innsette den nye helseministeren hvis nevnte innslag på Dagsrevyen skal legge standarden. Hvordan kan norsk presse snakke om kritisk journalistisk, når man så til grader istedet velger å være et mikrofonstativ og lage rene ukebladreportasjer?

Jeg er virkelig glad jeg selv eller noen av mine nærmeste ikke har opplevd det mange andre har opplevd ved norske sykehus. For da vet jeg ikke hvordan jeg hadde reagert når jeg ser at statskanalen velger å dulle med vår nye helseministeren. Han har ansvaret for et av de viktigste områdene i samfunnet. Et område som nå er i krise. Han har påtatt seg jobben frivillig. På tide å spørre hva helseministeren skal gjøre? Har han tenkt å bruke samme resept (politikk) som er årsaken til dagens situasjon? Det spørsmålet burde kanskje NRK ha stilt.

20120926-101034.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. wkeim

   /  5. juli 2015

  På tide å redusere tvang i psykiatrien. Det ble snakket om det i 15 år. For 5 år siden fikk FrP, KrF og Høyre 48 stemmer for en innstilling om konkrete tiltak, men ble nedstemt av 50 rødgrønne. Nå er det flertall, benytt det: http://home.broadpark.no/~wkeim/files/150629st.html

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: