Reklamer

45 milliarder i forfall

I statsbudsjettet for 2013 som ble lagt frem for noen dager siden er det opplysninger som regjeringen ikke snakker høyt om. Forfallet og etterslepet på veinettet som staten eier har nå øket dramatisk. Dessverre er etterslepet nå på 45 milliarder. For fire år siden var forfallet stipulert til 18 milliarder.

Så vedlikeholdet sakker akterut og med de busjettrammene som regjeringen foreslår vil man heller ikke kunne ta igjen dette etterslepet. Det betyr at statens veinett kommer til å bli dårligere, uansett hva rød-grønne politikere forsøker å innbille oss. Dette er fakta, som er fremsatt i de rød-grønnes eget statsbudsjett.

Dessverre stopper heller ikke utfordringene med manglende vedlikehold og forfall der. Tidligere er det fremlagt rapporter som anslår at etterslepet på infrastruktur her i landet er på 800 milliarder kroner. Det gjelder offentlige bygg, veier, jernbane, vann- og avløp, strømforsyning m.m. Vi har altså kolossale utfordringer.

Samtidig skryter regjeringen av oljefondet. For det skal snart bli på over 4000 milliarder kroner. Og de pengene står ikke på en bankkonto, men er investert i aksjer, obligasjoner og eiendom (bl.a. eiendom midt i London og Paris).

Hva med å investere noe mer her hjemme? I infrastruktur. Regjeringen snakker om viktigheten av oljefondet, da man skal spare til kommende generasjoner. Men hva arver kommende generasjoner? Jo et oljefond hvor pengene er plassert på en slik måte at du ikke kan bare ta ut pengene. Og en infrastruktur som kommer til å koste mange 100 og kanskje flere 1000 milliarder å ruste opp. Det blir litt av en arv vi overlater til våre etterfølgere.

Fremskrittspartiet har foreslått å investere mer av oljepengene hvert år her hjemme. Da kan kommende generasjon arve veier og annen infrastruktur som fungerer og er vedlikeholdt, og litt færre aksjer og eiendom i utlandet. Det ville være en arv man kunne være stolt av.

20121015-115917.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

 1. Marit

   /  15. oktober 2012

  Det er en stor SKAM ! Nå må vi snarest kvitte oss med denne tulle-regjeringen !

  Svar
 2. Bjørn

   /  15. oktober 2012

  Her jeg bor går det tre år mellom hvet gang bilen må ha nye styrekuler, bærekuler / broer og støtdempere, – forresten, etter siste EU-kontroll røk en av støtdemperne på under to år. Siste treårsperiode kostet det Kr.48.000,- dvs. ca kr. 16000, – i reparasjoner fordelt pr.år i tillegg til veiavgift på tre biler ( vi bor landlig uten buss og off.transport ) og bompengebrikke på to biler osv.
  På min utgift tjener staten moms pga humplete veier som dessuten er en sikkerhetsrisiko pga. unnamanøvre ved dumper etc.
  Med 6 milliarder for å stoppe hugging av regnskogen i Indonesia, som likevel pågår for fullt, pluss tre nye milliarder til Mongstad, minus prisjustering av barnetrygden, som er mer enn halvert pga inflasjon, er det like før AP kan dra og plukke molter. Vi har forhåpentlig lagt bak oss tidenes vanstyre uansett hvilket området det er tale om. Men verst er vel likevel at landet befolkning
  utveksles med fremmede til tross for mandalet om å styre landet, – ikke gi det bort til personer
  som hyller Khomeini (koranen.no) og andre barbariske Bin Laden elementer.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: