Reklamer

Har man ikke lært noen ting?

Siden det grufulle skjedde 22. juli i fjor har debatten gått om viktigheten av beredskap her i landet. Etter en knusende kritikk fra 22. juli-kommisjonen har regjeringen lovet dyrt og hellig at nå er alt så mye bedre. Statsministeren og justisministeren har sågar lovet dette gjentatte ganger fra Stortingets talerstol.

Da vet jeg ikke hva jeg skal tro etter å ha sett avsløringen til TV2 i går. Terroralarmen gikk under Stortingets åpning i starten av oktober. Justisministeren har lovet at Forsvaret er beredt til å bistå politiet med helikoptere i slike situasjoner. Forsvaret gjør alt klart. Så: nektes politiet å benytte nødvendig helikopterbistand av en statssekretær i justisdepartementet!? En statssekretær, altså en politiker fra Ap. Bestemte at man visste bedre enn politiet, og sa nei. Sa nei til det sjefen, justisministeren, nå har lovet er i orden.

Jeg forventer at dette nå granskes. Hvis det er fnugg av sannhet i dette, og jeg har ikke sett noe dementi fra regjeringen, så må dette få alvorlige konsekvenser.

Det å sikre landets innbyggere og våre institusjoner er regjeringens hovedoppgave nr 1. Når man ikke klarer det hvor mye kan vi stole på at de takler de øvrige oppgavene de er satt til?

20121101-103644.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

 1. Beredskapen er bare rot fra en masse mennesker som aldri har hatt med disse sakene å gjøre.
  Spør dem hvor de ble av øvelse Wintex/Cimex en samøvelse mellom forsvaret og det sivile samfunn som foregikk hvert fjerde år i «gamle dager», dvs frem til 1987.
  Har noen ellers hørt om tilstanden og beredskapen hos direktoratet for sivilt beredskap? Hva skjer med en liten solstorm med elektromagnetisk stråling som slår ut datasystemene i samfunnet? Har man en backup for 2013 da solens aktivitet er ventet på det sterkeste?

  Svar
 2. Dette hadde jeg ikke fått med meg, og må si jeg er sjokkert – selv om jeg vet at regjeringen er særdeles sendrektig fra ord til handling. Dette er ikke en gang en dårlig spøk, det er rett og slett svært urovekkende. Og nei, de har nok ikke lært noen verdens ting – annet en å pakke det inn i en rekke flotte ord og utredninger. Det viktigste er tross alt ikke sikkerheten, men at man får utformet en handlingsplan som ser flott ut men hvor ingen kan stilles til ansvar for noe som helst om noe skulle gå galt – det er det viktigste!

  Svar
 3. Hei Ulf , Dette hadde heller ikke jeg fått med meg, men det viser i klar tekst hvilken likegyldig holdning man har til effektiv trening og øvelse. Nå er det ikke lenger det minste som overrasker meg når det gjelder den sittende regjeringen for deres tabbekvote ser ut til aldri å blir fylt opp uansett hvor mange fadeser de klarer å presse inn i den.

  At vi trenger et regjeringsskifte er soleklart og det gjelder nå å være på offensiven kontinuerlig fram til valget.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: