Reklamer

Formuesskatten skal bort

NRK forsøker i dag å fremstille FrPs alternative statsbudsjett som et løftebrudd. Når det gjelder formuesskatten. Med begrunnelse at FrP ikke fjerner formuesskatten på ett år.

Da kan jeg opplyse NRK at FrP har aldri lovet å fjerne denne skatten på ett år. Det at AP forsøker å fremstille det slik gjør det ikke mer riktig. Men interessant å se hvem NRK velger å feste mest tiltro til.

I 6 år hadde jeg ansvaret for å fremlegge FrPs alternative statsbudsjett. Vi har aldri kuttet ut formuesskatten på ett år. Ei heller har det stått i våre partiprogram. Vi har alltid lagt opp til at det er naturlig å kutte noe hvert år, slik at formuesskatten er historie etter 4 år.

I vårt alternative statsbudsjett for kommende år kutter vi i formuesskatten slik at ytterligere 100.000 personer vil slippe å betale denne urettferdige beskatningen. Hvordan kan da NRK dokumentere noe løftebrudd?

Når det er sagt er jeg glad for at FrP faktisk er helt tydelig på at formuesskatten skal bort. Dessverre prioriterte aldri Bondevik II-regjeringen (H, KrF, V) dette i perioden 2001-2005 når de kunne fått fjernet denne skatten med FrPs støtte. Men med er sterkt FrP kan vi garantere at denne skatten er borte vekk etter en stortingsperiode hvis de øvrige ikke-sosialistiske partiene står ved det de nå sier.

Formuesskatten rammer norske arbeidsplasser og norske eiere. At AP ser det som viktig å straffe norsk eierskap og gjøre norske arbeudsplasser enda mer utsatt for utflagging har jeg aldri skjønt. Men kjekt å vite. FrP ønsker å fjerne formuesskatten for å trygge norsk eierskap og norske arbeidsplasser.

20121105-083858.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

 1. Helt enig i disse betraktninger, men etterhvert bør all formueskatt vekk for private også, helårsboligen først, så resten, for dette er dobbelbeskatting.
  Husk at frem til omtrent midt på 1970-tallet fikk man tilbakebetalt omsetningsavgiften når huset sto ferdig, mens i dag er det full moms på hus og alt tilbehør, ikke rart hus har blitt dyre, og alle pengene en legger i huset er det allerede betalt inntektsskatt for.
  I det hele tatt er det på tide å gjennomgå vårt skatte- og avgiftssystem for samlet betaler vi over 80 %.

  Svar
 2. Jeg hørte på Solvik Olsen i Dagsnytt 18 og det er litt synd at han velger å gjøre noe annet i en periode, men la oss håpe at han kommer tilbake til neste periode med mange gode ideer og friskt mot. Han var meget klar i debatten og det er sjelden at T. Michaelsen blir tafatt og usikker, men det ble han sannelig i går. Kjempebra innsats.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: