Reklamer

Av skatter blir vi tynget ned

Da de rød-grønne partiene dannet regjering for syv år siden var løftet helt klart: skattene skulle ikke økes. Folk skulle ikke betale mer i skatt enn det man gjorde under den forrige borgerlige regjeringen.

Nå kan det legges frem konkrete regnestykker om at dette løftet ikke er holdt. Men tenkte ikke å bruke denne bloggposten på å skrive om det.

Det jeg derimot konstaterer og vil skrive litt om er at det finnes skatter som ikke innføres etter vedtak i Stortinget – men som lokale folkevalgte bestemmer. Og det er også skatter og avgifter som den enkelte av oss må betale.

Eiendomsskatt er en slik skatt. Stadig flere kommuner innføre denne skatten. Stadig flere kommuner øker denne skatten. Konsekvensen av dette er at skatteregningen for stadig flere av oss øker. Og for mange har da skatteregningen økt betraktelig siden 2005. Når de rød-grønne lovte at skattene ikke skulle økes. Og det er det de rød-grønne som har gitt kommunene mulighet til å utvide eiendomsskatten bl.a. med innføring av den såkalte hytteskatten.

For deg og meg spiller det ingen rolle om skatten økes etter vedtak i Stortinget eller i kommunestyret. Skatten har økt, og for mange utgjør dette mange tusen kroner.

For de som har mye penger betyr dette kanskje ikke så mye? Men regjeringen forsøker å innbille folk at det er de rike de er ute etter. Det at man har en bolig og hytte er ikke ensbetydende med at man har mye penger. Derfor rammer eiendomsskatten meget usosialt. Det er regjeringen som har det overordnede ansvaret for landet. Og skattene økes. For de fleste av oss. Uavhengig om man er rik, fattig eller tilhører «middelklassen».

Det kan regjeringen ikke bortforklare.

20121112-093333.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

  1. Heia Ulf. Jeg grøss litt da jeg leste artikkelen om SV sine påfunn i dag. Det finnes åpenbart ingen grenser hva de ønsker seg , men jeg håper at folket har andre og bedre ønsker og det er å få SV under sperrelinja og AP ned i under 20% og FRP + Høyre med over 50% av stemmene tilsammen. Da kan vi slippe bremseklosser fra KRF og Venstre slik vi har vært plaget med ved tidligere valg.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: