Reklamer

Sadistisk overgriper, dom 15 års forvaring

Nok en gang ser vi eksempel på en sak fra norske domstoler hvor jeg mener gjerningsmannen slipper for lett unna.

Anbefaler alle å lese om denne saken fra Sør-Østerdal tingrett. Mannen er dømt for voldtekt av fire kvinner. Overgrepene skjedde over en lengre periode, og flere av dem ble filmet. Kvinnene var mer eller mindre bevisstløse under overgrepene skjedde. Han benyttet en gjenstand på en av kvinnene som var bevisstløse. På denne måten var hun potensielt i livsfare på grunn av risikoen for forgiftning og kvelning.

Dette er en sadist som har ødelagt livet til 4 kvinner. Brutalt utsatt kvinnene for livsfare og nedverdigelse på det groveste. Straffen? 15 års forvaring.

Det ble ihvefall forvaringsdom. Da må retten på et senere tidspunkt ta stilling til om han skal slippe ut i samfunnet igjen. Men 15 år? Dette betyr altså at hvis sakkyndige og retten velger å slippe han ut etter endt soning så kan disse 4 ofrene møte sin overgriper om ihvertfall 15 år. For hver av disse kvinnene som vedkommende har ødelagt livet til ble «prislappen» i fengselsstraff litt over 3,5 år.

Menneskeverdet er tydeligvis på billigsalg i norsk rettsvesen.

Denne personen burde få minst 30 års forvaring. Det har Fremskrittspartiet foreslått. Foreløpig har vi ikke fått noen støtte fra andre partier.

20121120-153803.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

 1. Helt enig. Selv om dette var en streng straff etter «norsk – standard». Men det sier jo egentlig sitt.
  FrP er nødt til å få endret strafferammen og innføre en høyere minstestraff. Gjennomsnittsstraffen for voldtekt i Norge er 3 år. Det er 5 – 7 år for lite.

  http://etbedrenorge.blogg.no/1315531040_voldtektsblgen_er_ute.html

  Svar
 2. Hei Ulf.

  Det er ganske skammelig når slikt som dette skjer og straffen ikke automatisk er 21 år. Vi har nettopp fått en dom der en mann ble påført 21 knivstikk og ble belønnet med 14 års fengsel. På grunn av en katt !? http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.8404594 . Hva er forskjellen på drap? Hvorfor skal noen få 21 år og andre slippe unna med 7 år mindre til tross for at han skjulte liket i etterkant ? Nei …. Vi trenger en gjennomgang av systemene der drap fører til 21 år og drap på flere gir sikring i tillegg. Nasjonalitet på den drepte er betydningsløs siden et liv er like mye verdt uansett hvilket utspring man måtte ha.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: