Reklamer

De penga, de penga – årets finansdebatt

Stortinget har i dag årets finansdebatt. Dette er den dagen i året Stortinget skal vedta neste års statsbudsjett. Og det er mye penger man vedtar å kreve inn og betale ut. Inntektssiden er over 1000 milliarder kroner.

I tillegg til å vedta bevilgninger er det også i dag (eller en gang i natt) at Stortinget vedtar hvor mye penger som skal kreves inn fra hver enkelt av oss i form av skatter og avgifter.

Skillelinjene går tradisjonelt i debatten og i de forskjellige statsbudsjettene som er fremlagt.

For Fremskrittspartiet er det viktig å få frem at vi ønsker betydelig skattelettelse til de med lave og middels inntekter. Vi ønsker at hver enkelt av oss skal få beholde mer av egen inntekt og arbeidsinnsats. Videre mener vi at det må investeres mer i infrastrukturen her i landet.

I år har opposisjonspartiene også samlet seg om en rekke forslag. Dette legger et godt grunnlag for eventuelle regjeringsdrøftelser neste år.

Vil oppfordre alle til å sette seg inn i FrPs alternative statsbudsjett. For i årets budsjettdebatt har mange politikere fra regjeringspartiene snakket om hva FrP angivelig vil og ikke vil. Jeg synes det er bedre at hver enkelt oss selv setter oss inn i hva vi og andre faktisk foreslår. At en SVer prøver å fremstå som en kjenner av FrPs politikk blir som at jeg skulle bli ansatt som ekspertkommentator i friidrett. Vi har alle våre begrensninger.

20121127-131128.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

 1. Daniel R.S

   /  27. november 2012

  «At en SVer prøver å fremstå som en kjenner av FrPs politikk blir som at jeg skulle bli ansatt som ekspertkommentator i friidrett. »

  Om denne SV’ern tar tiden til hjelp, leser og setter seg grundig inn i Frps politikk så må man vel anta at han/hun vil være en slags kjenner av FrPs politikk? På samme måte som DU kan bli ekspertkommentator i friidrett om du følger sporten over tid og tilegner deg kunnskaper (og kanskje også grunnleggende ferdigheter) om «faget».

  Sammenligningen din passer ikke. En SV’er (eller en person med et hvilket som helst annet politisk standpunkt) har (forhåpentligvis) grunnleggende kunnskaper om politikk, det politiske system og det politiske spekteret. FrPs politikk er ikke mer enn en mening rundt dette og er dermed relativt enkelt for en politiker eller politisk interessert person å sette seg inn i.

  At du skulle bli ansatt som eksperkommentator i friidrett uten spesiell kunnskap eller kompetanse er ikke i nærheten av det samme.
  Med mindre du er aktiv innen friidrett, da, da er utgangspunktet noe mer lignende.

  Svar
  • Synes jeg hadde en fin avslutning jeg. Men man kan ikke være enig om alt. De som kjenner meg vet at jeg vet fint lite om friidrett. Og når en SVer i dagens debatt forsøker å være ekspertkommentator på FrPs budsjett mener jeg det blir det samme. Vedkommende hadde ikke lest vårt forslag. Like lite som jeg ser på friidrett.

 2. Caroline Haaland

   /  27. november 2012

  Enig med deg jeg, Ulf.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: