Reklamer

Når kommer tiltakene Faremo?

1054 rumenske statsborgere ble pågrepet av politiet i Oslo i løpet av årets elleve første måneder. Det er en dobling fra i fjor. Politiet kan ikke si hvor stor del av den rumenske kriminaliteten som romfolket har stått for, men det er vel ingen tvil om at vi snakker om en betydelig andel romfolk, eller sigøynere som man brukte som betegnelse før.

Vi har sett i sommer alle problemene, spesielt har dette vært tydelig i hovedstaden. Når vi snakker om over 1000 personer som er pågrepet skjønner alle at dette går i stor grad utover hva politiet kan få prioritert av andre saker. Og mye av denne kriminaliteten var altså her ikke før. Denne «masseinnvandringen» av folk uten jobb, og da primært sigøynere, er et kriminalitetsproblem, og det er et ordensproblem.

Jeg sier ikke at alle er kriminelle. Men jeg har til gode å se at sigøynere fra utlandet utgjør noe av arbeidsstyrken her i landet. De kommer uten penger, og noe må de faktisk leve av. Mange tigger. Og det er her vi kan iverksette tiltak i morgen hvis det politiske flertallet hadde ønsket. FrP foreslo forbud mot tigging før sommeren. Dette ble nedstemt. Justisministeren og regjeringen responderte at de skulle komme med tiltak raskt. Det var på en pressekonferanse i sommer. Altså for ca et halvt år siden. Siden har ingen hørt noe…

Jeg skrev følgende i en bloggpost i sommer: «På pressekonferansen fikk vi høre om en rekke tiltak som skulle vurderes… Altså: dette betyr at når man har vurdert ferdig er det vinter. Da reiser kanskje mange av sigøynerne hjem. Fokus fra media forsvinner og regjeringens tiltak forsvinner som dugg for solen. Og angående solen: når det igjen blir varmegrader i landet på vårparten kommer igjen flere tusen romfolk – og vi er igang igjen neste år med akkurat samme debatt, og ingen tiltak iverksatt. Regjeringen satser vel på at de fleste av oss er med i kortidsminneforeningen.»

Regjeringen kommer ikke til å foreta seg noe. Dessverre. Vi må satse på en ny regjering etter valget neste høst som kan fremme konkrete forslag. Forbud mot tigging, krav til at man har jobb og penger til livsopphold for å kunne være her i landet, at de som ikke er norske statsborgere ikke får tilgang til norske velferdsgoder slik man har sett eksempler på, og at ulovlig bosetting og camping blir slått ned på.

LeirRomfolk

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: