Reklamer

5 millioner gis bort til gode formål

Denne bloggposten er nok mest interessant for alle i Moss og omegn. Men man kan gjerne lese for å få et innblikk i en annen side av mitt engasjement 🙂

Storesand Feriekolonier ble etablert på starten av 1900-tallet. Stedet ligger vakkert til i Råde kommune, og med nærhet til badestrand og natur. Formålet var at barn bosatt i Moss, som hadde en vanskelig familiesituasjon, skulle få mulighet til å dra på sommerferie og kunne være barn. I nyere tid har stedet blitt brukt av skoler og organisasjoner.

Dessverre har økonomien i feriekolonien ikke vært god de siste årene. Stedet koster mye og drive, og ikke minst koster det mye å kunne sette stedet i en slik stand at det ville holde den standard som i dag er påkrevet. Flere år med hærværk har satt sitt preg.

For ca 10 år siden ble jeg styreleder for den stiftelsen som eier Storesand Feriekoloni.

Syret har forsøkt mange løsninger. Kunne kommunene drive leirskole? Kunne stedet være aktuelt som ungdomshjem? Hva med økt utleie, som kunne finansiere oppussing?

Dessverre har ikke noen forslag funnet sin løsning. Tiltross for mye ulønnet arbeid fra stiftelsens side. Stiftelsen vedtok derfor at stedet skulle selges. Og i dag har ny eier tatt over stedet.

Dette gir allikevel en ny mulighet for å ivareta stiftelsens opprinnelige formål. Stiftelsen har nå ca 5 millioner kroner etter salget. Stiftelsen v/styret skal forvalte midlene i henhold til vedtektene og midlene skal benyttes til ett eller flere gode formål som gir et tilbud til barn som er i en vanskelig situasjon.

Det året vi går inn i nå blir stiftelsens siste leveår. Vi har tenkt å dele ut pengene og deretter vil stiftelsen legges ned etter over 100 års drift.

Jeg skal sammen med styret legge opp til at vi kan få innspill til gode formål fra dere alle! Formål(ene) må ivareta barn i Moss, men kan også gjelde hele regionen. Det må være et mål at barn som har det vanskelig skal få en bedre hverdag, og pengene skal ikke brukes til administrasjon men til konkrete tiltak.

Forøvrig vil jeg også gjennom denne bloggposten rette en stor takk til alle de som gjennom mange år har nedlagt timevis av gratis arbeid for stiftelsen og dets formål!

20121217-103807.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: