Reklamer

Norge en frisone for utenlandske smuglere

Politiet i Østfold, som sammen med Tollvesenet i mitt hjemfylke, har ansvaret for landets mest trafikkerte grenseoverganger inkludert Svinesund. Når politiet nå advarer mot at utenlandske smuglere oppfatter Norge som en frisone hvor man ikke blir straffet må regjeringen reagere.

Visepolitimester i Østfold kan fortelle til NRK at utlendinger fra andre steder enn Skandinavia betaler ikke bøtene sine. Det er nemlig lite politiet kan gjøre når Norge ikke kan kreve at bøtene betales av andre enn folk fra Skandinavia. Han kan videre fortelle at når man ikke betaler sin bot i Norge skal man avsone boten i fengsel, men Norge har ikke avsoningsavtaler med land utover Skandinavia, dermed unngår utlendingene straff.

Vi har altså kommet i den situasjonen at utlendinger som blir tatt for storsmugling hit i landet unngår straff. Mens nordmenn som blir tatt med et par flasker eller et par kilo kjøtt for mye blir straffet. Slik kan vi selvfølgelig ikke ha det.

Regjeringen må rydde opp. Her trengs det avtaler med andre europeiske land. Når vi vet at Norge betaler flere milliarder i støtte til enkelte EU-land på grunn av EØS-avtalen så har vi altså en pressmiddel for å få slike avtale raskt på plass.

Den 12. mars skal Stortingets justiskomité på befaring og besøk i Østfold. Jeg er så heldig at jeg har hatt ansvaret for å utarbeide programmet for besøket. Grensekriminalitet vil være et hovedfokus. Fremskrittspartiet vil utfordre regjeringen til å intensivere arbeidet med avtaler som gjør at utlendinger får straff som fortjent iht norsk straffelov når man tas for smugling.

20121220-094507.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

  1. Kampen mot smuglerbandene må forsterkes « Ulf Leirsteins Blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: