Reklamer

Asylstrøm til nye høyder

Når statskanalen NRK varsler rekord i antall asylsøkere neste år da skal man lytte. Vanligvis snakkes det ikke for mye om antall asylsøkere. For utad forsøker regjeringen å innbille det norske folk at man fører en streng asylpolitikk. Dessverre er den ikke streng nok. Og det er kun FrP som ønsker en klarere linje i norsk asylpolitikk. Høyre er enig med regjeringen, mens Venstre og KrF vil myke opp.

Vårt naboland anslår 54.000 asylsøkere neste år. Norge har hatt 9.000 i år og trolig vil det bli en voldsom økning neste år. Hvorfor? Fordi Norge, og Norden, anses som velstående land. Asylsøkere skal jo primært være mennesker som flykter for å berge livet. Allikevel reiser flere tusen mange mil ekstra for å komme hit. Da er det mennesker som ønsker bedret levestandard. Og det er lov å ønske seg, men ikke noe Norge er forpliktet til å gi.

Nå må vi få på plass et raskere begandlingssystem. De som åpenbart kommer hit pga velferden kan returneres. Andre land i Europa klarer dette på et par dager. Da bør Norge kunne klare det samme, og ikke bruke flere måneder. Lukkede asylmottak må innføres som en hovedregel. I dag anslår man at 18.000 oppholder seg ulovlig her i landet. Mange har rømt fra norske asylmottak.

Og så må vi få vedtatt en politikk hvor norske velferdsgoder er forbeholdt de som bidrar og er norske statsborgere. Da ville det bli sendt ut en tydelig signal til lykkejegere om at her behøver man ikke komme.

Med den asylstrømmen som nå varsles haster det med tiltak og en ny politikk. Dessverre må vi vente til at FrP får gjennomslag. For dagens regjering har bevist gjennom mange år at de ikke makter å håndtere utfordringene.

20121226-140620.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

4 kommentarer

 1. Jan

   /  26. desember 2012

  Her er grunnen, og det tilsier at velferdsstaten må legges 180 grader om. Forsåvidt et argument for å stemme Ap i sept. da vil det være dem som må ta støyten. En 180 graders omleggeing vil ramme blindt og alle. Alternativet er at Norge raskt blir et u-land.

  Les og lær:

  «Sosiale ordninger lokker ukvalifiserte innvandrere
  Norge har seg selv å takke for at innvandrerne har lavere yrkesdeltakelse enn i andre europeiske land, sier Ruud Kopmans, en av Europas ledende forskere på integrering.

  Publisert: 25.03.2010 17:52
  Av Claudio Castello

  Kopmans (bildet) var nylig på Norgesbesøk for å møte norske politikere og forskere på 60-årsjubileet til Institutt for samfunnsforskning. Til daglig jobber han som professor i det sterkt presitsjefylte forskningsinstituttet Wissenschaftszentrum für Sozialforschung i Berlin.

  Han har sammenlignet åtte europeiske lands integreringspolitikk, og mener Tyskland har klart oppgaven langt bedre enn både Norge, Sverige og hans eget liberale hjemland Nederland i å få flest mulig med minoritetsbakgrunn ut i jobb.

  – Høy sosialtrygd og gode velferdsordninger lokker ukvalifiserte innvandrere til Norge. Nye innvandrere bør få lavere sosialhjelp enn andre. Et annet virkemiddel er å hindre mennesker uten arbeidskompetanse å komme inn i landet, sier Koopmans til nrk.no.

  Gjentagelse av problemet

  Koopmans er også kritisk til familieinnvandring fra lavinntektsland.

  – Her er det viktig at man på et tidlig stadium prøver å begrense og ta tak i utfordringen på best mulig måte. Gjør man ikke noe med familieinnvandring på et tidlig stadium får man de samme problemene igjen når det gjelder å få folk ut i jobb, sier han til nrk.no.»

  http://www.utrop.no/Nyheter/Innenriks/18433

  Svar
 2. Jan

   /  26. desember 2012

  Anytime Ulf, anytime. 🙂

  Svar
 3. Så atter en gang så skal det ikke være lov å forelske seg i noen hvis den «noen» kommer fra et lavkostland, slik jeg tolker Koopmans.. er det så?

  Dvs, hvis en da ikke tjener SSB’s «gjennomsnittslønn» på 450 000 i året, som forsåvidt burde vært regnet ut med de 5-10% rikeste trukket fra for en mer reell median for de som ikke vasser i penger her, eller man selv forlater landet for å kunne bygge familie med det mennesket man faktisk er glad i.

  Det sies at Norge er et fritt land, for meg er frihet å kunne velge selv uten at min lønn de siste tre år – eller neste tre år for den del – skal være relevant for hvilket menneske jeg velger å dele livet med og hvor jeg velger å gjøre dette.

  Som eier av et av mange EPF i Norge så jobber jeg som mange andre fort 10-12 timer i døgnet 6 dager i uken og nesten alt jeg får inn skytes tilbake i firmaet for å holde firmaets hode over vannet med dagens skattenivå for EPF. Ergo, ser en på personlig uttak av lønn så er jeg raka blakk, kun fordi jeg velger å ha en god buffer i firmaet så får jeg da ikke «hente hjem» den jeg er glad i grunnet inntektskravet fra UDI ved familiegjenforening.

  Min mening – og en helt ok løsning, vil jeg også si – er så enkel som dette: Kommer en fra et lavkostland – eller et hvilket som helst land for den del – så skal en ikke få noe som helst uten å jobbe for det når en kommer over grensen, inngiftet eller ikke. Kommer en kvinne hit, gift med en nordmann, så får hun og han klare seg selv økonomisk. Man TRENGER IKKE 300 000+ i året i personlig lønn for å «holde kona tillags», prioriteringer gjør så mangt. Jeg lever per i dag en måned på det en annen kar blåser på drinker på byen en enkelt lørdag, og har det helt ok. Den jeg er glad i ville gjort det samme, for det er ikke pengene som gir deg lykken over å ha noen der.

  Vil en fremdeles komme hit, vel vitende om at en ikke får fem flate – dvs, et proforma ekteskap gir deg itt’no fordeler så da var det problemet borte – så kommer en fordi en er reelt gift og fornøyd med å kunne klare seg med det en kan skrape sammen, sålenge en får være sammen med det mennesket en er glad i. Enten en har arbeidskompetanse eller ei. Så mangt kan læres når en er to… Det er synd at svært få politikere ser eller virker å ville forstå denne vinklingen..

  Mvh
  Bjørn Deildok

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: