Reklamer

Hvor ble det av at voldtektsofre skulle prioriteres?

Den forferdelige gjengvoldtekten i India har rystet en hel verden. Det at en hel nasjon nå har reist seg i kampen mot voldtekter og krever handling fra landets myndigheter er flott!

Det får meg til å tenke på forholdene her hjemme for voldtektsofre. De fleste husker sikkert at det var mye fokus på overfallsvoldtekter i fjor sommer. Regjeringen lovte handling. Ved å gi signaler om strengere straffer, øke politiets synlighet for å unngå flere voldtekter og bedre tilbudet for de som ble rammet av voldtekt. Dette var det viktigste som regjeringen signaliserte i mediene, bl.a. etter kritikk om unnfallenhet fra FrP og den øvrige opposisjonen. Status? Ingen ting har skjedd.

Hvorfor slipper regjeringen så billig unna? Hvorfor blir slike viktige saker «glemt» av norsk media? Må vi igjen vente på en bølge av overfallsvoldtekter for at det igjen skal bli fokus på dette? Og det er kanskje på tide å stille Justisministeren til ansvar. Igjen ble det med ord og ikke handling. Trist.

Mange voldtektsofre opplever at det er lange avstander til nærmeste overgrepsmottak. Dette er et ressursspørsmål. Og det handler om å gi de som utsettes for denne avskyelige kriminaliteten en verdig oppfølging. Her er det dessverre også gjort lite fra myndighetenes side.

I India reiser en hel nasjon seg i kampen mot voldtekt. Protestene er så kraftig at myndighetene der må handle. Befolkningen vil ikke godta å bli holdt med godt snakk. Kanskje vi her på berget har noe å lære av det folkelige opprøret som utfolder seg i et av verdens mest folkerike land.

20130103-230554.jpg
Bilde: Regjeringen lovte handling i juni i fjor. Lite har skjedd.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

4 kommentarer

 1. Hei Ulf og vel overstått høytid.

  Ref denne:[1]http://www.dagsavisen.no/samfunn/samlet-front-mot-voldtekt/

  Hvordan stemmer det da at Høyesterett senket straffeutmålingen i en voldtektssak i fjor, er de ikke våkne?

  Mvh

  Frede

  PS. Ref også mitt innlegg om Høyesterett.

  Den Tor 3 jan 2013, kl. 23:10, skrev Ulf Leirsteins Blogg:

  Ulf Leirstein posted: «Den forferdelige gjengvoldtekten i India har rystet en hel verden. Det at en hel nasjon nå har reist seg i kampen mot voldtekter og krever handling fra landets myndigheter er flott! Det får meg til å tenke på forholdene her hjemme for voldtektsofre. «

  Svar
 2. Gunnar Celius

   /  7. januar 2013

  Voldtekt er et overgrep mot mennesket og bør straffes mye hardere enn kriminalitet mot Staten og det offentlige. I dag er det slik at det er lenger straff for å utøve vold mot en tjenestemann enn å voldta et menneske. Tjenestemenn er riktignok mennesker de også, men de har valgt sitt yrke selv og er i alle fall forberedt på at de kan utsettes for vold og får god oppfølging for det i ettertid. I Norge blir voldtektsofre i stor grad overlatt til seg selv. Jeg forstår godt dem som ikke vil utsette seg selv ved å gå til anmeldelse, for det må være svært nedverdigende å sitte i en rettssal å høre på at overgriperen kun får noen måneder i et norsk fengselshotell og noen kroner i bot, som går til staten. Voldsofre må ofte leve med traumene gjennom resten av sitt liv!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: