Reklamer

Bompenger – nå også i Moss – folk flest rammes

Da har debatten om bompenger i Moss kommet i gang. Det var på tide. Før valget i fjor høst var det liten vilje hos nesten alle partier om å debattere dette. Mange velgere ville nok engasjert seg i debatten før valget hvis man var klar over hva som nå er i ferd med å bli vedtatt. Dessverre var det kun Fremskrittspartiet som forsøkte å utfordre de andre partiene til debatt om standpunkt for eller mot bompenger.

Det blir bompenger i Moss. Det har flertallet allerede slått fast. Og flertallet er tydeligvis alle partier i Moss. Med unntak av FrP. Høyre og deres talsmenn er helt klar på at bompenger blir det. Kanskje velgerne burde fått sagt sitt om dette i fjor høst? Men så lenge man ikke ønsket fokus på saken da, så ble det heller ingen debatt. Og jeg skjønner jo hvorfor man ikke ønsket fokus på det. Velgerne kunne hatt innflytelse.

Nå har innbyggerne i praksis ingen innflytelse. Det blir bompenger i Moss og neste lokalvalg er det tre år til. Den eneste reelle mulighetene innbyggerne har til å påvirke, nemlig gjennom valg, er nå effektivt satt til side.

Bompenger vil bety mye for Moss. Ja, det kan bety at man får redusert kø i trafikken hvis man velger gode løsninger. Men det betyr også at noen skal innbetale neste 4 milliarder kroner. Og det vil ikke kun ramme ferjetrafikanter. Dette vil ramme folk flest og næringsliv i byen vår. I mange år. 11.000-15.000 kroner må de fleste bilistene være forberedt på å betale. Og hva blir konsekvensene for kjøpesenter, handel og næringsliv i sentrum?

Ser i leserbrevspalten til Moss Avis at enkelte later til å tro at Høyre er imot bompenger og forundres nå over at det partiet er for bompenger. La meg opplyse om at alle bompengeprosjekter som er godkjent av Stortinget, og det er mange prosjekter, er vedtatt med stemmene til samtlige partier, minus FrP. Kun FrP stemmer imot. Høyre har stemt for alle bompengeprosjektene Stortinget har behandlet de siste 7 årene. Det samme har Ap, SV, SP, KrF og V også. FrP stemmer imot, samtidig som vi foreslår at prosjektene skal finansieres av staten. Bilistene har nemlig hvert år innbetalt 3 ganger mer enn det som bevilges til vei her i landet.

20130108-122334.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Reidun Bugge

   /  8. januar 2013

  Jeg er selv i den «heldige» situasjon å være pensjonist. Det betyr at jeg ikke er avhengig av Moss hverken for jobbreising eller annet. Handling av det meste jeg trenger kan foretas innenfor Rygges grenser. Tannlege kan jeg bytte. Så konsekvensen blir: Meget begrenset med besøk til «min» by!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: