Reklamer

Skammelig av kongeriket Norge!

Kongeriket Norge har i mange år sendt soldater til konfliktområder rundt i verden. Norske kvinner og menn i uniform har risikert livet for at regjering og storting har bedt de om å stille opp.

Dette er en innsats det står stor respekt av. Og noen av disse flotte menneskene har til og med omkommet mens de har utført sine oppdrag på vegne av landet sitt.

Når media nå kan avdekke den skammelige behandlingen av veteranene så må det reageres. Nå må regjeringen på banen. Og det straks!

Senest i dag har vi altså hørt i media at 300 krigsveteraner venter på å få behandlet sine saker hos Statens Pensjonskasse.

Det er rett og slett skammelig hvordan vi behandlet våre veteraner. Som medlem av landets nasjonalforsamling blir jeg opprørt og rett og slett flau. Hvor mye mer dårlig behandling skal vi høre om før regjeringen tar dette på alvor? I min villeste fantasi kan jeg ikke skjønne at det bør være noen politisk uenighet her. Dette må det ryddes opp i.

20130109-101335.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

4 kommentarer

 1. Takk for at du er engasjert i veteransaken, det sier jeg med 1000vis av norske soldater og pårørende. Jeg er stolt av mitt bidrag i konflikter og krig, jeg vet at vi har utgjort den støtte og hjelp som har reddet liv.. Og jeg er stolt over å representere Norge i Intops. Her hjemme derimot, har jeg sett hva innsatsen vår er verdsatt til.. Begrave soldater som ikke klarte å gå seirende ut av sin personlige «krig» hjemme mot samme stat man satte høyere en eget liv.. Jeg er redd jeg ikke har fulgt en medsoldat til graven for siste gang.. Derfor er jeg så takknemlig for innlegget ditt, du har kvaliteter en soldat setter høyt! Mvh Tommy Amundsen

  Svar
 2. Det er ikke bare krigsveteranene som denne statsmakta forsømmer. Hvordan har de vel raljert også med nordsjødykkerne? Saken har nylig vært oppe i Strasbourg, hvor den norske delegasjonen som representerte staten visstnok telte 14 personer. Norge ble satt kraftig på plass, hvor de ble minnet om at de har et arbeidsgiveransvar for sine ansatte i statlige selskap. Utfallet er vel enda ikke klart, meg bekjent. Det er en skam hvordan staten representert ved Arbeiderpartiet raljerer med folk som har satt både liv og helse på spill, med senvirkninger og skader de er påført i det statlige arbeidet som har gjort det mulig å hente opp alle oljemilliardene. Disse menneskene ble skadet for å ha gjort det mulig å bygge oljefondet. Oljefondet for hvem? Nordmenn ser knapt noe av pengene som er kommet med oljen! -og de som bidro til å hente den opp, blir holdt for narr!

  Svar
 3. Aviking

   /  9. januar 2013

  Det er godt å høre din reaksjon Ulf, for dette er en av de styggeste skampletter på norsk historie, helt fra behandlingen av krigsseilerne som ble snytt for Northrashipfondet.
  Jeg har selv hatt en sønn i FN-styrkene som heldigvis var sterk nok til å overleve uten psykiske arr, men han fortalte om altfor lite hvile/fritid på grunn av for lite bemanning.
  Det samme har jo skjedd med helikopterdetasjementet i Afganistan hvor tjenesteperioden bare har blitt utvidet og utvidet uten tanke på påkjenninger og familier hjemme.
  Skal man starte en sjekk av dette, bør man starte med de kontrakter befalet skrev under da de ble tilsatt. Der sto det neppe noe om at de kunne kommanderes til tjeneste utenfor landets grenser, men når og hvordan ble dette endret?
  Stabene har vært kjent for å endre underskrevne kontrakter, som de gjorde for noen på mitt eget kull fra flyskolen, og ble dømt for i en rettssak disse elevene førte etter hjemkomsten, så her er mye grums å ta tak i, både på politisk og militær side.

  Svar
 4. Marianne

   /  17. januar 2013

  Forsvarets Personellov trådte i kraft 2005. Den avskaffer kontraktsregime, og tjenestegjøring i intops er en del av jobben vår. Det vil si at personell kan beordres til tjeneste. Det er helt grunnleggende at militært personell gjør den jobben politikerne beslutter – uavhengig av hvor den jobben skal gjøres. Det politikere imidlertid må ta tak i er samfunnets holdninger til de som «bare» har gjort jobben sin, men som trenger støtte fra samfunnet i en normaliseringsprosess. SPK er i en særstilling og trenger seriøst en holdningsendring i sitt møte med soldater (i alle kategorier).

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: