Reklamer

Regjeringen må betale regningen for blålys

I fjor høst ble det varslet fra regjeringen at man skulle starte et prøveprosjekt hvor tollvesenet skulle få utrykningsstatus, altså benytte blålys på sine biler. Det å utstyre biler med blålys koster endel i investering og utdanning. Vi snakker fort om kr 50.000 pr bil i investering etter det jeg har blitt fortalt. Og tollvesenet har mange biler for å kunne gjøre jobben sin i grensefylker som Østfold.

FrP har jobbet i mange år for at tollvesenet skulle få utrykningsstatus. Grensekriminaliteten er økende og stadig tøffere. Jobben med å passe våre grenser er viktig og da må vi legge til rette for at våre tollbetjenter skal kunne gjøre jobben sin, i samarbeid med politiet.

Et prøveprosjekt er et viktig skritt på veien for å få dette innført permanent. Men er dette prosjektet finansiert med «friske» midler, eller vil det gå utover øvrige oppgaver. Jeg tok opp saken i et spørsmål til finansministeren. Hvordan blir prosjektet konkret finansiert, og blir det stilt midler til rådighet, eller vil prosjektet finansieres av etatens budsjettrammer, og dermed gå utover øvrige oppgaver i etaten?

Svaret fra Sigbjørn Johnsen var dette: Utrykningsstatus i Toll- og avgiftsetaten er forventet å være et vesentlig bidrag til effektiv grensekontroll langs landeveien. Etaten har selv hatt et sterkt ønske om å få muligheten til dette og har lagt mye arbeid i å få på plass en god løsning. Etaten har i budsjettet for 2013 avsatt om lag 3,5 mill. kroner til et prøveprosjekt med utrykningsstatus i tollregion Øst-Norge. Dette er i hovedsak engangskostnader, hvor det meste går til opplæring av tjenestemenn og det resterende til utrustning av eksisterende tjenestebiler. Prøveprosjektet vil være en integrert del av etatens grensekontroll og jeg vurderer at dette er en kostnad etaten kan håndtere innenfor sitt ordinære driftsbudsjett på om lag 1,5 mrd. kroner.

Dette betyr at prosjektet vil gå utover andre oppgaver. FrP har foreslått økte bevilgninger til tollvesenet for å møte økende grensekriminalitet. Dessverre har vi ikke fått støtte fra noen andre partier. Dessverre får de nå heller ikke dekket økte kostnader for blålys-prosjektet.

20130120-210630.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: