Reklamer

Kampen mot smuglerbandene må forsterkes

Tollsjefen på Svinesund ønsker at man skal beslaglegge flere av de utenlandske smuglerbandenes biler når de tas for storstilt smugling hit til landet. Mitt svar er: flott! Håper politiet følger opp.

Skal man ramme disse bandene som smugler store kvanta så må man gi de straff som svir. Det å ta bilene fra dem vil ramme hardt – ikke minst økonomisk.

Tidligere har jeg tatt opp problemet med at smuglere fra utlandet ikke betaler bøtene sine. Ergo er det i dag liten straff å få for de fleste storsmuglere. Politiet sier at det å ta bilen – i tillegg til annen straff – vil kunne være en ekstrastraff. Men det er jo ikke det når de fleste ikke betaler sine bøter. Biler som er ombygd for å smugle bør beslaglegges, og kan gjerne for min del kjøres til bilopphuggeren. Og vrakpanten bør tollvesenet få for å fortsette sin viktige kamp ved våre grenseposter.

Mulig det er behov for lovendringer på dette området. Jeg vil ta saken opp med statsråden. For her har vi et bra virkemiddel som bør benyttes for å ramme den organiserte kriminaliteten.

20130203-104910.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

7 kommentarer

 1. Jan

   /  3. februar 2013

  Første skritt mot smugling til Norge vil være å få ned avgiftene på det som er atraktivt å smugle. Hvis man gjør at det blir lite atraktivt/lønnsomt å smugle, vil smuglingen reduseres av seg selv.

  Så må straffeloven bygges om. Slik den er idag tiltrekker den, mer enn den avskrekker.

  Fengselvesenet må også omstruktureres. Norge MÅ etterhvert ta innover seg det Jens til stadighet sier: «Norge er et flerkulturelt land nå, det må vi bare forholde oss til.» (Stoltenberg, J. NRK 2011)

  Å forholde seg til at Norge er flerkulturelt er å se på hvordan andre «flerkulturelle» land har lagt opp lovverket og soningen for forbrytelser.

  Jeg sier det som jeg har sagt før:
  Norge kan ikke være både Norge og flerkulturelt, det ene utelukker det andre.

  Det må også HELE stortinget ta innover seg.

  Jeg avslutter med å sitere det som sies i en TV reklame: «Det enkle er ofte det beste.»

  Svar
  • Helt enig! Jeg har skrevet og sagt mye av det samme som deg, og FrP har fremmet forslag i tråd med dette.

 2. Veldig fint at du tar opp denne saken. Vi har i dag en tolletat som har 80 ubemannede grensestasjoner, og grensepasseringene skjer stort sett uhindret for de fleste med unntak av stikkprøver. Dersom jeg fikk bestemme så ville jeg ha gjort tilpasninger i vernepliktsloven , hvor også politi og tolletaten var med på sesjon i forsvaret for å blinke ut egnede kandidater. På denne måten vil vi kunne styrke etatene med mange tusen rekrutter hvert år og her er sikkert muligheter for å få til grenaderordninger på kontrakter etter endt tjeneste.
  De vernepliktige kan innkvarteres sammen med øvrige rekrutter i norske militærleire, da leirene til sivilforsvaret så og si er utrangert. Jeg er overbevist om at vi vil få endringer til holdninger hos det norske folk når det gjelder smugling, narkotika og annen ulovlig innførsel. Og sist men ikke minst, det vil bli vanskelig å komme inn til landet uten å måtte passere enn kontrollør!

  Svar
 3. Ronny kalvø

   /  3. februar 2013

  Opp med kvotene eller ned med norske avgifter som er nevnt. Dagens kvoter i forhold til eu sine kvoter er helt bak mål. Grunnen til økt smugling på røyk og alkohol er på grunn av den rød grønne regjeringen sin grådighetskultur på Avgifter. Leste at det tilogmed er kvote på Rizla? Jeg syns iallefall Kotene må økes noe. 250gr tobakk eller 200 sigaretter hva er det? 1l brennevin 1,5 l vin og 2 liter øl hva er det? eller 3 liter vin eller 5 liter øl? Finnes ikke rart at det smuggles man tjener ikke på svenskehandel eller flyplasshandel om man skal holde seg til en så lav kvote. Da smuggler man da så man tjener på det?
  Jeg kjøper 600 sigaretter når jeg handler i sverige det koster meg 1400 i norske. i norge betaler man nesten 1000 kroner for 200 sigaretter… Så småsmugling som jeg vil kalle slikt er det kun norske lovverk og priser som kan ta skylden for ikke jeg og du men de som seter opp prisene og avgiftene og innfører så dumme kvoter. Samme med å kjøpe ifra utlandet pakker etc 200 er grensen over det må man betale toll for.. helt høl i hodet..

  Svar
  • Helt enig i at kvotene må bli større. FrP har foreslått det en rekke ganger. Dessverre ikke støtte fra noen andre partier.
   Og tollbetjenter bruker ikke mye tid på de som smugler en kartong ekstra. Det vi snakker om som er viktig å slå ned på er storstilt smugling av store kvanta. Som i stor grad kriminelle bander fra Øst-Europa står bak.
   Våre dyktige tollbetjenter trenger økte ressurser for å kunne gjøre jobben.

 4. Liv Leirstein

   /  4. februar 2013

  Veldig bra, som vanlig! Jeg trodde faktisk at smuglerbilene ble inndratt, er det ikke ulovlig å kjøre med biler som er ombygd? mams

  Svar
  • Dessverre er det bare av og til disse ombygde smuglerbilene blir inndratt. Tar derfor saken opp med justisministeren

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: