Reklamer

Våpen har blitt mer regelen enn unntaket

Vi hører stadig om flere voldsepisoder med våpen. Etter en helg har det nå blitt mer en regel at det har vært episoder med bruk av våpen, og spesielt i hovedstaden er dette et fast innslag i nyhetsbildet. Bare i januar var det 44 voldsepisoder med våpen i Oslo. Februar ble innledet med to nye skytehendelser. Politiet frykter nå flere skyteepisoder ute blant folk.

Dessverre har dette blitt hverdagen. Tenk på våre tapre politibetjenter som skal stå opp mot et kriminelt miljø som stadig blir tyngre bevæpnet. Dette viser etter min mening helt klart at vi må få på plass regler slik at det blir enklere for politiet å kunne bevæpne seg.

De som argumenterer imot at politiet skal kunne bære våpen mener at dette vil gjøre at de kriminelle blir mer voldelig og oftere vil ty til våpen. Men det har altså skjedd uten at politiet har fått lov til å bevæpne seg.

Vårt politi skal sikre vår trygghet. I Oslo for noen dager siden ble det avfyrt skudd av kriminelle ute blant folk. Uskyldige forbipasserende kunne blitt skadd eller drept. Det er vel dessverre bare et tidsspørsmål før noe slikt kan bli resultatet. Politiet må gis virkemidler for å kunne stå imot en hardere kriminell hverdag. Dette for å sikre vår trygghet og egen sikkerhet.

20130206-193300.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Øyvind Johansen

   /  7. februar 2013

  Hei Ulf,

  Takk for en bra blogg.

  Det hadde vært veldig bra om du kunne få frem hva som ligger i ordet våpen her. I dag legges kniv, slagvåpen, softguns og skytevåpen inn under kategorien «våpen». Det farger alt av våpen negativt og at de av oss som eier skytevåpen lovlig oppfatter som suspekte.

  Det hadde vært veldig bra om man fikk definert hva som er hvilke ting, og hvorvidt det var snakk om et lovlig eiet våpen eller ikke. Denne statikken brukes i sin tur for argumentere for å begrense adgangen til lovlige våpen for lovlydige borgere. Det er jo lite fornuft i enda større inngripen i borgerens liv når de beviselig ikke utgjør problemet.

  Å straffe de som begår forbrytelsen er vi sikkert enig i, derfor er det uheldig at baker’n rettes hver gang smeden synder.

  Konsekvensen av det er at

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: