Reklamer

Gratulerer FpU! Stolt av dere!

Kjære alle FpUere!
I dag har Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) 35-års jubileum! Så jeg ønsker å gratulere alle FpUere med dagen!
Alle vi som er aktive i FrP skal være glad vi har en slik dyktig og oppegående ungdomsorganisasjon. I anledning dagen håper jeg flere tegner seg som medlemmer eller støttemedlemmer i FpU.

På midten av 90-tallet var jeg formann i FpU. For endel år siden skrev jeg en artikkel om min tid som formann. Artikkelen ble trykket i FpUs medlemsavis. I anledning jubileet synes jeg det kan være fint å dele artikkelen her på min blogg.

Igjen, gratulerer alle FpUere med dagen!

Min tid i FpU

Av Ulf Leirstein, formann FpU 1994 – 1995

En sommerdag i juli 1994 møttes FpU til ekstraordinært landsmøte i Oslo. Og for første gang i FpUs historie var saken som skulle behandles: – nedleggelse av FpU… Etter flere år med interne konflikter, og etter et landsmøte i partiet på Bolkesjø bare et par måneder før, så valgte til slutt et flertall av landsmøtets delegater å stemme for å nedlegge FpU, og selv melde seg ut. FrP omgjorde vedtaket, og mange i dag er nok veldig glad for FpU fortsatt er en oppegående, og viktig del av Fremskrittsbevegelsen.

Jeg hadde selv vært formann i Østfold FpU gjennom flere år og syntes lite positivt om utviklingen i FpU. Og jeg sammen med enkelte andre delegater stemte imot nedleggelsen. Men når de fleste valgte å gå så ble jeg bedt av FrP om jeg kunne påta meg å være formann i FpU. Jeg takket ja, og fikk også en mulighet som sjelden noen formenn i FpU har, eller vil, få. Nemlig å kunne selv foreslå de jeg ville ha med meg i et nytt sentralstyret. De ble valgt.

Det var ikke bare å bli formann i FpU etter en så turbulent tid. Nå skulle vi starte gjenoppbygningen av FpU. De fleste fylkeslag var uten fylkesstyrer, lokallag var nesten ikke eksisterende, og FpU hadde ikke en krone… Men med god hjelp fra FrP kunne vi starte jobben.

En intens innsats i noen hektiske måneder frem mot jul i samme år gjorde at vi ved årets utgang igjen hadde fått fylkeslag i de fleste fylker, og mange nye medlemmer strømmet til. Mange dyktige mennesker stilte opp. Siv Jensen ble formann i Oslo FpU i noen måneder det året, og resten av historien for hennes del kjenner vi. Kursaktiviteten ble satt i høygir, for nå måtte alle de nye tillitsvalgte kurses. Dette arbeidet ble gjennomført av et samlet sentralstyre som jobbet dag og natt. Innsatsen ga resultater også der.

FpU fortsatte som en organisasjon hvor fikk frem unge mennesker som ønsket å bidra til at FrP skulle gjøre det godt, og som bidro til at FpU fortsatte å være et korrektiv til FrP spesielt i ideologiske spørsmål. Siden vi ønsket at det eneste liberalistiske partiet i Norge skulle gjøre det bra så valgte vi å ta debatten videre internt i partiet, og ikke på forsider av aviser og i TV-nyhetene som våre forgjengere gjorde.

Mars 1995 kunne vi igjen innkalle til landsmøte i FpU. Denne gangen i Bergen. Og dette ble et landsmøte som jeg aldri vil glemme. Debatter, votering, valg og festmiddag ble gjennomført i den beste ånd, og mange av de som den gangen gikk på talerstolen for første gang, er i dag blant mange av våre dyktige politikere i FrP, og noen fortsatt i FpU. Vi som var foreslått til det nye sentralstyret ble valgt, og FpU var igjen en organisasjon som hadde et mål for øye: Få flest mulig unge mennesker til å skjønne viktigheten av å skape et liberalistisk samfunn. FpU har kommet for å bli!

20130210-121557.jpg
Bildet: FpUs formann Himanshu Gulati og Moss & omegn FpUs formann Alexander Leirstein

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

  1. FpU har vært viktige bidragsytere i å spre den liberalistiske tanke og fokus på viktige verdier om menneskeverd, frihet, demokrati og et samfunn med mennesket i sentrum. Hipp hurra for FpU!!! Gratulerer.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: