Reklamer

Enkelt å satse med andres penger

Fylkestinget i Østfold har vedtatt å bruke 300 millioner kroner på en fylkeskulturscene i Fredrikstad. Ap, SV, KrF og V synes dette er vel anvendte penger.

Jeg har selv vært medlem i fylkestinget. I 12 var jeg folkevalgt i fylkeskommunens øverste organ. Og i alle disse årene var det alltid en debatt om å kutte i budsjettene. Spesielt hardt gikk det utover de videregående skolene. Ap, SV, SP og KrF har styrt fylkeskommunen i 20 år. De har klaget på tøff økonomi, og kuttet i budsjettene for den viktigste oppgaven fylkeskommunen har.

Etterslepet på fylkesveiene er nå på 1,2 milliarder kroner! Våre videregående skoler har mang en gang måtte ta tøffe nedskjæringer. Allikevel klarer man å få seg til å bruke 300 millioner kroner på en scene. Som nesten ingen i Østfold vil ha. 8 av 10 svarte nei på spørsmålet i en meningsmåling.

Argumentet for å bruke pengene på dette var bl.a. at det er viktig at man tør satse. Ja, det er ofte enkelt å være tøff og satse – med andres penger. Skattebetalernes penger. Hadde de samme rød-gule politikere satset f.eks. 10 prosent av sin egen lønn på prosjektet? Neppe.

300 millioner kroner er mye penger. La oss se på et enkelt regnestykke. Norsk gjennomsnittslønn for de som arbeider er 450.000 kr. Gjennomsnittsskatten er 25 prosent. Det betyr at all inntektsskatt 2667 østfoldinger betaler inn i løpet av et år går kun til fylkeskulturscenen. 2667 østfoldinger jobber og sliter og betaler skatt i et helt år. Og den innsatsen bruker flertallet til den nye scenen. Får dette folk til å ville stå på og arbeide mer? Neppe.

20130221-052029.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Liv Leirstein

   /  21. februar 2013

  Veldig bra, og det regnestykket til slutt var prikken over i-en!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: