Reklamer

Infrastrukturen forfaller – bare fylkesveiene mangler 55 milliarder

En ny rapport som ble fremlagt for et par dager siden viser at det vil koste minst 55 milliarder kroner å fjerne forfallet på fylkesveiene. I mitt eget fylke Østfold som er et av de «bedre» mangler «kun» litt over 1,2 milliarder kroner. Dette er et etterslep fylkeskommunene ikke har mulighet til å håndtere med dagens økonomiske rammer.

Fylkeskommunene fikk overdratt mye av veinettet av regjeringen når man skulle reformere fylkeskommunen. Det var et stort etterslep på vedlikeholdet før, nå har det blitt bare enda verre. Dette er status på Forvaltningsreformen etter at den rødgrønne regjeringen har styrt i snart åtte år. Veiene er blitt verre, ikke bedre. Med Forvaltningsreformen er fylkesveinettet satt tilbake. Utviklingen går i feil retning.

Regjeringen må ta ansvar. Allerede i revidert budsjett 2013 må det på plass ekstra bevilgninger til vedlikehold av fylkesveinettet. Ikke mer lån, men statlige penger. I den nye «Nasjonal Transportplan (NTP) 2014 – 2023» må det legges inn statlige penger til videre opprustning. Regjeringens nedbygging av fylkesveinettet må stoppes, og jeg er glad for at FrP vil foreslå et betydelig økonomisk løft.

Forvaltningsreformen – der regjeringen flyttet egne dårlige riksveier til landets fylkeskommuner uten å ruste veiene opp til fullgod standard og uten at det fulgte nok penger med til å gjøre det – er avslørt som en forfallsreform; de dårlige veiene er blitt enda dårligere.

20130223-204337.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Hei Ulf, dette er jo ingen overraskelse, for de som representerer oss som bor i fylkene rundt Oslofjorden og utgjør ca 50 % av landets befolkning og enda mer av veitrafikken er i mindretall ca 30 % på Stortinget.
  De andre 70 % har heller ikke forstått at pengene må fordeles etter folketallet som jo er de som betaler inn og trenger dem, og de har glemt at mens gjennomsnittlig folkevekst fra 1950-2005 på landsbasis utgjorde ca 35 % var den i Akershus 158 %.
  Er det rart tilstanden er som den er på Østlandet og i hovedstaden.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: