Reklamer

Igjen trues Norge av terrorister

Muslimer oppfordres til å sette fyr på hoteller, forretningsbygg og trehus. Dette går frem i det siste nummeret til al-Qaidas engelskspråklige nettmagasin Inspire – og de vil at terrorister skal slå til enkeltvis. Alt det en terrorist trenger er en fyrstikkeske, heter det i terrorbladet. I tillegg til Norge, utpekes fem andre land som spesielt attraktive mål: Danmark, Italia, USA, Frankrike og Storbritannia.

Al-Qaida har drept før og vil sikkert gjøre det igjen. Enten som organisasjon eller gjennom sine oppfordringer. De har også i sine terroraksjoner drept muslimer. Ingen spares når disse syke, avskyelige mennene forsøker å omvende verden.

Det siste utspillet minner oss igjen om hvor viktig det er med beredskap og investering i sikkerhet. Også her hjemme i Norge. For disse truslene og oppfordringene har dessverre før blitt til virkelighet. Det er ikke kun al-Qaida som kan gjennomføre terror. Andre gale mennesker har også gjennomført terror, noe vi vet alt for godt. Samtidig må vi ta innover oss at alle sikkerhetsmydigheter i hele vesten er helt klare på at terror fra ekstreme islamistiske grupperinger er den største trusselen vi står ovenfor.

Norge fikk avdekket en rekke alvorlige mangler i vår beredskap den 22. juli 2011. Siden den gang er lite gjort. Farlig lite. Vi venter fortsatt på viktige grep og forslag fra regjeringen. Det daglige mediebildet minner oss på viktigheten av at dette abeidet haster.

I dagens VG går en av landets fremste eksperter på terrorisme ut og minner om at det nå haster å kriminalisere planleggingen av solo-terrorisme. Stortinget venter nemlig fortsatt på et lovforslag fra regjeringen. Regjeringen har nå snart brukt to år på et enkelt lovforslag. Helt uforståelig at dette skal ta så lang tid og være så lite prioritert fra regjeringens side.

20130303-082552.jpg

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

 1. Jan

   /  3. mars 2013

  Hvorfor skulle de ikke true Norge, det er jo helt ufarlig.

  Her er PST’s respons på terrofaren i Norge:

  «Terrortrusselen er her, den vil forbli her og det må vi lære oss å leve med, sa Bjørnland. “
  (PST-sjef Marie Benedicte Bjørndal, 18.02.2013)

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/02/18/foelg-pressekonferansen-om-trusselvurderingen-direkte

  Synd landet og innbyggerne er utenforsvar mot slik. Vi har, riktig nok, en statsminister som «sier» han tar ansvar ved å bli sittende. Men mer handling enn det har han ikke fått til. Det krever ikke mye handling og energi for å fortsette å sitte.

  Det Norge er i desperat behov av, er politikere. Pr. idag har vi svært få, og mange av dem er på vei ut av tinget.

  Svar
 2. Samme gamle visa !

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: