Reklamer

Nok en bløff fra Ap

Phoenix Haga har fått beskjed av Helse Sør-Øst om at de ikke kan forlenge dagens avtale. Det melder NRK Østfold. Phoenix Haga må̊ stenge 1. april. Ifølge Helse Sør-Øst er det ikke juridisk mulig å kjøpe tjenester fra Eidsberg-institusjonen fram til ny anbudsrunde er klar. Phoenix Haga er et behandlingssenter for unge rusmiddelavhengige i aldersgruppen 18- 30 år. Som alle partier har sagt at de ønsker å beholde. Dessverre ser vi nå at løftene til Ap ikke var mye verdt.

Fremskrittspartiet har fremmet konkret forslag om å bevilge penger, slik at man kunne kjøpe ytterligere tjenester. Dette har ikke regjeringspartiene vært villig til å støtte. Dermed ser man nå konsekvensene av regjeringens og regjeringspartienes politikk. I tillegg har man sovet i timen når det gjelder det juridiske, til tross for at man har gått ut og lovet å støtte institusjonen.

Det kan vises til utspill i media fra representanter fra Helseministerens eget parti. Gjennom dette har man gitt inntrykk av at man reddet institusjonen, men nå viser det seg altså at dette ikke medfører riktighet. Skulle tro at Ap i Østfold hadde gjennomslagskraft hos Ap sentralt, men tydeligvis ikke.

Jeg har derfor i dag stilt følgende spørsmål til helseminister Jonas Gahr Støre (Ap):

Helseministerens eget partis representanter har i media lovet videre kjøp av tjenester ved Phoenix Haga. Når har institusjonen fått beskjed om at det ikke blir noe forlengelse av avtalen. Vil statsråden ta noe initiativ i saken, eller vil man nå bare avvente ny anbudsrunde?

Om jeg tror at de kommer til å innfri sine løfter? Neppe. Ser jo bl.a. at leder i Østfold Ap i dag tar selvkritikk på NRK Østfold. Men hun har heller ikke tenkt å gjøre noe…

Reklamer
Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

 1. Liv Leirstein

   /  5. mars 2013

  Veldig bra igjen! Støre har svart omtrent flg på NRK Østfold i dag: «jeg kan be om/forlange mye, men jeg kan ikke be Helse Sør Øst bryte loven, beklager.» Du verden, han beklager, men han mener vel ikke det heller. mams

  Svar
 2. Jan

   /  6. mars 2013

  Det er mye føleri knyttet til den enkelte institusjon og hva som skal skje med den. Noen institusjoner har livets rett, andre har det ikke. Vil du vite mer om tema generelt, og Haga spesielt, kan du maile meg.

  Svar
 3. Det er forferdelig hvordan de rødgrønne griper til innskrenkninger av tilbud til svake grupper når de skal spare penger. Dessverre er ikke Høyre stort bedre etter det jeg har fanget opp på kommunalt plan i Asker, så da må vi sette vår lit til dere til høsten.
  Dere kan jo starte med å protestere på meldingen fra helsedirektøren i dag og verifisert av Støre, at dyr kreftmedisin ikke skal gis til pasienter i Norge, selv om det er påvist gode resultater og pasienten er under 30år.
  Jeg tør da ikke tenke på praktiseringen av de nye bestemmelsene i revidert Helselov som nekter pasienter over 80 år sykehusplass om kommunen finner det nødvendig. De skal således kun pleies (til døde), ikke helbredes.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: