Reklamer

Tannløs regjering

Vi husker alle løftene fra valgkampen 2009. De rødgrønne lovte at nå skulle det bli billigere for folk flest å gå til tannlegen. Våre tenner skulle bli verdsatt på samme måte som resten av kroppen. Det skulle settes et tak på hvor mye den enkelte maksimalt skulle betale. Slik det gjøres når vi har andre helseproblemer. Uansett hva vi tjener.

Det var den gang. Siden har det skjedd lite og det regjeringen sier de gjør er å utrede. Man har altså utredet i flere år. Hvorfor det? Det er jo strengt tatt ikke noe å utrede. Ganske enkelt for Stortinget å bare presisere at tenner får samme regler som resten av kroppen. Det heter egenandelstak. Altså hvor mye man maksimalt skal betale for helsetjenester før folketrygden tar over regningen.

Årsaken til utredning er selvfølgelig at de rødgrønne ikke lenger vil innfri sine løfter. Allikevel er de så tannløse at de ikke tør innrømme det. Sikkert greit for alle statsrådene som tjener over 1 million i året å gå til tannlegen. De kan smile hele veien til banken. Ikke like enkelt for mange andre som tjener lite, for tannlegeregningene blir fort høye. Uansett greit for velgerne å huske dette når nye løfter kommer til å bli servert av Stoltenberg, Støre, Lysbakken og Naversete om et par måneder. Når de smilende forteller at de er til å stole på.

20130310-105901.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Fint å se at du tar opp dette Ulf, for det er spesielt viktig for eldre, fordi som eks-president i Tannlegeforreningen og tidligere formann i Asker PP hevder, så starter mange sykdommer i munnhulen.
  Vi leser ofte at eldre er underernært, men hvordan skal de få i seg maten hvis de har dårlige tenner og infeksjoner i munnhulen?
  Det er jo helt innlysende for alle untatt politikere i posisjon, at når pensjonister må betale for hjemmetjenester i omsorgsbolig eller blir fratatt 80 % av grunnpensjonen på sykehjem og nå etter 2011 også blir beskattet av resten, ikke har budsjett til å gå til tannlegen.
  Hvis de også blir fratatt TT transport som Akershus fylke var inne på, forverrer dette saken og gjør at de i hvertfall ikke har råd til å betale kr.2400,- i egenandel årlig som har vært foreslått.
  Det burde derfor være innlysende at som barn og ungdom uten inntekt, burde pensjonister uten tilleggsinntekt ha gratis tannpleie.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: