Reklamer

Heng meg gjerne ut, jeg trykker «liker»

Ble oppringt av VG. Tydeligvis noen som reagerer på språkbruken enkelte har når de kommenterer mine innlegg på Facebook. Og noen som har reagert på at jeg trykker «liker» på innlegg som er krasse. Det å trykke «liker» betyr ikke at man er enig i alt som skrives i en kommentar. Men for meg betyr det å gi en tilbakemelding om at synspunktet er registrert og at jeg er enig i essensen. Hvis jeg ville brukt en skarp ordbruk så hadde jeg skrevet det selv.

De som har vært litt på Facebook vet at å trykke «liker» ikke nødvendigvis betyr at man støtter alt helhjertet. Jeg «liker» også flere sider, hvor det sikkert finnes meninger jeg ikke er enig i. For meg er det viktig at mine sider er åpne for kommentarer. Jeg lar både mine motstandere og meningsfeller få ytre seg. Jeg ønsker ikke sensur. Men heng meg gjerne ut, jeg tåler det og skal gjerne trykke «liker».

Håper flere vil delta i debattene, følg meg på Facebook: https://www.facebook.com/ulf.leirstein
Og følg meg gjerne på min Liker-side (betyr ikke at du nødvendigvis er enig med meg i alt, selv om noen later til å tro det): https://www.facebook.com/ulfisakleirstein

20130311-143111.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

8 kommentarer

 1. Martin Ørmen

   /  11. mars 2013

  Det er jo klart at den venstrevridde pressen ikke ønsker at folk skal få ytre den harde sannheten. Og det er ingen fasit for hvordan en skal holde retorikken i samfunnsdebatter. Det er jo ikke alle som har mulighet til, eller ønske om å være politisk og akademisk korrekt. Det er jo nettopp derfor vi har en lovfestet ytringsfrihet. Så jeg sier bare lik i vei Ulf!

  Svar
 2. Erik

   /  11. mars 2013

  Det kan være vanskelig for andre på facebook å være inneforstått med din oppfatning av hva knappen «liker» betyr og ikke betyr. At knappen brukes som et middel for «å gi en tilbakemelding om at synspunktet er registrert» er nok totalt misforstått fra din side.
  Din oppfatning av knappens mål er irrelevant da det til syvende og sist står på din facebookside at du liker slike kommentarer og dermed alt innholdet i kommentaren.
  Med din forståelse av hvordan facebook fungerer blir du et lett bytte for media og andre kritikere.

  Svar
 3. Reidun Bugge

   /  11. mars 2013

  Enig med deg, Ulf. Trodde alle facebookere visste at «liker» ikke nødvendigvis betyr «enig», hverken i hele innholdet, alle synspunkter, eller ufin ordbruk. Det betyr jo, som du sier at man har registrert innlegget og er engasjert i temaet. Det er jo mye man ikke umiddelbart liker, men man kan like at noen viser et viktig innlegg, en situasjon, et problemområde etc. Alt som «ramler inn» som man ikke er interessert i, eller vil bruke tid på, får man scrolle kjapt forbi. Ser at «kjendiser» kan være noe mer utsatt enn oss andre dødelige, men det er jo noe med å forholde seg til hva facebook er og facebooks språk.
  Det hender at jeg ikke klikker på liker, fordi jeg rett og slett ikke får meg til å gjøre det når jeg er dypt uenig eller synes språkbruken er for drøy. Da kan jeg jo velge å gi en kommentar hvis temaet er viktig for meg. Men det er klart man kunne ønske at det var flere valgmuligheter enn liker/liker ikke, – men sånn er det jo ikke.

  Svar
  • Erik

    /  12. mars 2013

   Dessverre har du misoppfattet liker-knappen du også, Reidun. Det står svart på hvitt at du LIKER kommentaren. Det står ingenting om hvilken del av kommentaren du liker, dermed liker du kommentaren i sin helhet. Hva DU MENER det betyr hjelper ikke.

 4. Bjarne Gudmund Tangen

   /  12. mars 2013

  Hva med å foreslå å opprette et omfattende repatrieringsprogram for samtlige somaliere i Norge på Frps landsmøte istedenfor å komme med sleivete kommentarer på Facebook?

  Svar
 5. aamodt

   /  5. april 2013

  Leksjon:
  Enten så liker man hele kommentaren, eller så lar en være å trykke liker.

  Svar
 6. Kjell

   /  5. april 2013

  Haha Erik med snever til etternavn! Hva Reidun mener det betyr hjelper ikke ??? Få deg et eget liv og ikke la facebook styre livet ditt!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: