Reklamer

Takk Inga Marte, krisesentrene trenger fokus nå

I 2010 kom krisesenterloven. Intensjonen var å styrke arbeidet mot vold i nære relasjoner og vold mot kvinner. Samtidig ble tilskuddene til krisesentrene endret fra 80/20-statlige/kommunal finansiering til å skulle inngå i rammetilskuddene til kommunene, beregnet etter innbyggertall.

Mitt eget fylke Østfold har tidligere tatt arbeidet med å bekjempe vold i nære relasjoner på alvor og har etablert og i lengre tid drevet hele fem krisesentre. For Østfold betydde omleggingen derfor en betydelig reduksjon av tilskuddene, tilskudd som i dag ligger langt under reelle driftskostnader.

Det er nå igangsatt ett arbeid i Østfold hvor man ser på strukturen, og et aktuelt resultat kan bli at 5 krisesenter blir til 1. Altså at 4 krisesenter blir nedlagt. Dette vil gi et betydelig dårligere tilbud til de som i dag – og som i fremtiden – vil være avhengig av krisesentrene. Lenger avstand til senteret, vanskeligere for sentrene å følge opp barna som skal på nærmiljøaktivitet, og ved mindre lokal kunnskap om hjelpetiltak.

Loven skal evalueres i 2014. Men allerede nå har flere krisesenter i Norge blitt lagt ned eller sammenslått. Mens man venter på en evaluering så risikerer man at tilbudet blir betydelig dårligere på grunn av svikt i finansieringen.

Jeg tok derfor opp situasjonen for landets krisesentre i et spørsmål til statsråd Inga Marte Thorkildsen. Svaret foreligger nå, og kan leses her. Jeg takker statsråden for svaret. Jeg opplever at statsråden er genuint opptatt av saken, og spesielt det at hun nå vil ta initiativ til et møte med fylkesmannen i Østfold for å få en oppdatering lover godt. Jeg vil forfølge saken videre, og håper at vi her kan jobbe på tvers av de politiske partiene.

20130311-103001.jpg

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Tine D. Daae

   /  12. mars 2013

  Kvinner ut av voldelige forhold var et vellykket prosjekt i Bergen for mange år siden. Jeg var en del av arr. og kan bidra med mine erfaringer , ,dersom noen skulle ha behov for dem. Med hilsen Tine D. Daae / Sola

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: