Reklamer

Det går alltid et tog…eller?

Det nærmer seg fremleggelsen av Nasjonal Transportplan. Forkortet NTP. Dette er planen som skal vise vei – bokstavelig talt – de kommende år når det gjelder investeringer i vei, bane, luft og kjøl. I helgen kom det en styrt lekkasje. De rødgrønne avslørte sine jernbaneplaner. Og etter å sett hva de kom med tror jeg vi skal legge ekstra vekt på ordet PLANER.

Innen 2024 vil de rødgrønne ha dobbeltspor fra Oslo til Tønsberg, Fredrikstad og Hamar, men utbyggingen av Intercity-triangelet videre til Skien, Lillehammer og Halden har man kun en ambisjon om å sluttføre innen 2030.

Her er det altså snakk om å planer, ambisjoner og mål. Hørt det før?

I verdens rikeste land skal vi altså bruke nesten 20 år på denne utbygging. Det er ambisjonen. Trolig vil dette ta lenger tid. All erfaring tyder på det. Selv vil jeg være rundt 60 år når dette dobbeltsporet på Østfoldbanen skal være ferdig. Så for de fleste pendlere er NTP ingen gladnyhet. Ingen kommer til å oppleve de planer man nå skryter av. Skulle ønske jeg tar feil. Fasiten får vi uansett ikke før om et par tiår. Og da er nok alle valgløfter gitt i 2013 glemt.

Fremskrittspartiet har ment i mange år – og mener fortsatt – at vi må kunne bruke noe mer av statens årlige rekordoverskudd til investeringer. Også i jernbane. Når disse løftene som kommer fra regjeringen er så lite ambisiøse i et valgår kan vi jo bare spekulere i hva det blir etter valget. Forhåpentligvis er da regjering endel av historiebøkene. Da skal statsrådene forhåpentligvis ikke lenger pendle med regjeringens sorte biler som kan kjøre i kollektivfeltet. Anbefaler de da å bruke toget.

20130313-101736.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

  1. Bra tema å ta opp lf, tipset selv VGoh TV2 om effektiviteten i Spania, men der jobber de mere efetivt som du så av min melding. Si bare fra om du trenger mere stoff om tog- og veibygging. Det er godt med fakta, som at 50 % av Norges befolkning bor i fylkene rundt Oslofjorden, men har kun 30 % av stortingsplassene. Eller at 95 % av persontrafikken her tillands går på vei, så tog er kanskje ikke førsteprioritering. Mvh Frede

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: