Reklamer

SV sier ja til hijab i politiet. Overrasket? Nei

Så vedtok et flertall på SVs landsmøte i dag at man ønsker hijab og andre religiøse hodeplagg og symboler velkommen inn i som en del av politiets uniformer og inn i våre rettssaler. Overrasket? Nei. SV har i sin iver etter å tekkes innvandrere fra andre land som kommer til Norge, valgt å gi avkall på vår egen norske kultur. Og slik kommer SV til å fortsette.

Vårt politi og våre domstoler som i årevis har vært for nøytrale å regne skal nå bli endel av den religiøse arenaen. Egentlig ganske utrolig at SV som i årevis har kjempet mot ett hvert ord i norsk lovgivning som kan stamme fra kristendommen nå synes det er greit med religion inn i uniformene til politiet. Og at dommere i rettssalene skal kunne ha på seg religiøse plagg og symboler. Enkelte av disse plaggene har også en politisk mening for enkelte, f.eks innen islam. Betyr det at man også skal kunne ha på seg sine politike symboler? Er vel ikke stor forskjell på et politisk symbol og et religiøst symbol? Så det er nå greit for SV at en politimann kan patruljere med FrP-pin på jakka?

Og at SV som hevdet de er opptatt av kvinners rettigheter nå skal godta hijab som er et kvinneundertrykkende klesplagg er jo et paradoks. Men er jeg overrasket? Nei.

20130317-144429.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

7 kommentarer

 1. Jan-Arvid Lagesen.

   /  17. mars 2013

  Når jeg leser ditt innlegg ang.»Hijab», i Poleti og andre uniformerte avdelinger, tenker jeg tilbake på de år jeg arbeidet i oljeindustrien i Saudi Arabia,vi kom ikke inn i dette landet,å gjikk på «Röd Löper»,der var vi pent nödt til å fölge de bestemmelser i Deres land. Et lite eksempel» etter en stygg ulykke jeg var utsatt for på Ekofisk, i 1976,etter en del månder på sykehus,fikk jeg et kors for å ha rundt halsen, av min kone.ved min förste ankommst til Daharan,ble korset revat av halsen min å kastet bortover golvet,det var et Norsk religiöst merke? Jek unne nevne flere eksempler på hvordan vi fra Vesten ble bestemt behandlet. Men hvordan kan vi forvente at disse ungdommene i SV og deres utenlanske venner fra Öst skal tro dette? Mange med meg, har sikkert mye og fortelle om den måten vi ble mottatt og behandlet på,Ikke dårlig behandlet,men som de sa, FÖLG VÅRE LOVER OG BESTEMMELSER.

  Svar
 2. Så hvis jeg skulle komme i en rettsak som anklaget, vil jeg da kunne anke på bakgrunn av at jeg stiller spørsmål ved dommerens habilitet mot norsk lov kontra det livssyn IG den kultur denne dommeren måtte ha behov for å profilere? Kan jeg for eksempel ta dette til menneskerettighetsdomstolen fordi jeg mener det er sannsynlig at en dommer diskriminerer på bakgrunn av religiøs forankring og hvor strengt eller mildt han eller hun mener en evt forbrytelse måtte være?

  Svar
 3. Liv Leirstein

   /  17. mars 2013

  Veldig, veldig bra! SV er vel så redd for å komme under sperregrensen at de sier ja til «alt» som kan tekkes innvandrere.

  Svar
 4. Vi får vel begynne med våre egne først: – https://twitpic.com/ccdd5m

  Svar
 5. Jan

   /  18. mars 2013

  Jeg kan ikke se for meg at det blir mange med hijab i hverken politi eller i rettsvesenet. Damer med hijab kommer fra strengt religøse familier. De få bare i begrenset grad utdanne seg og jobbe. Det jobber riktignok noen i helsevesenet og i handelsnæringen, men arbeid ligger ikke for det folkeslagets damer.

  Hele saken er, fra SV’s side, kun en valgkampsak. (De har jo utnevnt Frp som hovedmotstander.)

  At noen andre enn media tar det mikropartiet på alvor, overgår min fatteevne.

  Frp går rett ifellen hvis dere lager noen sak av dette. Det er nettopp det SV vil at dere skal gjøre. Har dere ikke hørt om manipulering?

  En helt annen sak er at jeg faktisk setter pris på at damene deres går med uniform (hijab og niqab) det gjør det mye lettere for oss å se dem, og holde avstand. Vi ser også hvor de bor og på den måten hjelper de oss til å velge andre steder å bo, hvis vi er på husjakt. En vinn/vinn situasjon, spør du meg.

  Både muslimene og SV bærer ved til eget bål. La de endelig fortsette med det.

  Svar
 6. Tomassio

   /  19. mars 2013

  Folk som skal kritisere og mene både det ene og det andre som har skrivefeil i sine innlegg bør ikke tas seriøs. Dette blir fjortiss prating for min del. Det fins noe som heter religionsfrihet og det er dette Hijab´n går ut på for enkelte. Frihet til å velge.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: